Agenda NEMO Science Museum komende maanden

Naast de vaste tentoonstellingen en workshops organiseert NEMO Science Museum volop extra activiteiten. Hieronder de agenda voor de komende maanden.

NEMO; Wakker worden lezing; Vuurwerk; Ballon doorprikken

Agenda april 2018

Wat: Open dag Oosterdok
Wanneer: zaterdag 21 april 2018
Tijd: 11.00 – 17.00 uur
Voor wie: alle leeftijden
NEMO Science Museum maakt deel uit van het samenwerkingsverband Expeditie Oosterdok. Een samenwerking tussen elf programmerende culturele instellingen (o.a. Bimhuis, OBA, MediaMatic) en 28 bedrijven aan het water van het Oosterdok. Op zaterdag 21 april organiseren zij een feestelijke open dag. Tussen 12.00 en 18.00 uur worden er vele (gratis) activiteiten en workshops georganiseerd. Loop een rondje langs het water en maak kennis met de vele musea, instellingen en bedrijven die de buurt rijk is. Tijdens de open dag kan je van 11.00 – 17.00 uur in NEMO gratis meedoen aan verschillende workshops. Let op: alleen de workshops in de NEMO evenementenzaal zijn gratis te bezoeken.

 

 

Wat: Dakplein NEMO geopend tijdens Koningsdag
Wanneer: vrijdag 27 april 2018
Tijd: 10.00 – 17.30 uur
Op Koningsdag is NEMO Science Museum gesloten. Het dakplein en de serrebar op de vijfde verdieping zijn van 10.00 – 17.30 uur wel geopend voor bezoekers. Het dak is voor iedereen gratis toegankelijk via de traptreden vanaf de straat of via de lift in de hal van NEMO.

 

 

Agenda mei 2018

Wat: Meivakantie in NEMO
Wanneer: 28 april t/m 6 mei 2018
Tijd: 10.00 – 17.30 uur
Voor wie: alle leeftijden
In de meivakantie is er bij NEMO van alles te beleven. Van 28 april t/m 6 mei 2018 kun je genieten van extra workshops en demonstraties. Doe mee aan onze nieuwe workshop Onderzoek slootwater. Neem zelf een bakje met slootwater mee uit jouw omgeving en onderzoek het water in NEMO. Ontdek bijvoorbeeld welke micro-organismen in het water leven of wat de geur van het water vertelt over de stoffen die zich er in bevinden.
Verder kun je ook deelnemen aan de workshop zeepbellen of bouw je eigen zeilboot en test hoe goed hij vaart. Bekijk de film Extreem weer in het zonnestelsel over de meest mysterieuze weerfenomenen in het zonnestelsel.

Wat: NEMO Kennislink Live – Hoe oud wil jij worden?
Wanneer: dinsdag 8 mei 2018
Tijd: 20.00 – 22.00 uur
Voor wie: volwassenen
Op dinsdagavond 8 mei praat wetenschapsjournalist Desiree Hoving tijdens NEMO Kennislink Live met experts én het publiek over oud worden en jong blijven. Hoe oud wil jij worden? Veroudering zit in onze genen. Maar zijn we niet zo oud als we ons voelen? Straks is 60 het nieuwe 40. Kunnen we die veroudering niet eens een keertje helemaal stoppen? Wat kan je zelf doen om zo gezond mogelijk oud te worden? Toegang is gratis.

NEMO; Klokhuis Vragendag; Op de foto met Sosha

Wat: Kinderlezing – Raakt de energie ooit op?
Wanneer: zondag 13 mei 2018
Tijd: 13.00 uur
Voor wie: 8 – 12 jaar
Tijdens de Kinderlezing op zondag 17 juni in NEMO wordt antwoord gegeven op de vraag: Raakt de energie ooit op? Als je televisie kijkt of water kookt voor thee, dan kost dat energie. Waar gaat die energie naartoe? En kan de energie ooit opraken? Scheikundige Moniek Tromp vertelt op zondag 13 mei in NEMO tijdens de Kinderlezing over slimme manieren om met de energie op aarde om te gaan. De Kinderlezingen zijn een initiatief van NEMO Science Museum en de Universiteit van Amsterdam.

Wat: Klokhuis Vragendag
Wanneer: zondag 27 mei
Tijd: 10.00 – 17.00 uur
Voor wie: vanaf 8 jaar
Waarom is de zee zout? Kun je ruiken in je slaap? Hoe ontstaan sterren? Zit jij al heel lang met een technische vraag of een wetenschappelijke kwestie? Dan is dit je kans! De Klokhuis Vragendag komt er weer aan op zondag 27 mei in NEMO. Deze dag zitten wetenschappers de hele dag klaar om antwoord te geven op je vragen en zijn er extra activiteiten in NEMO. Volg de minicursus ‘Hoe word ik een wetenschapper?’, doe mee aan de sensationele Vraag-Maar-Raak-Show, test je kennis in de Klokhuis quiz en ga op de foto met je favoriete Klokhuispresentator. Bart Meijer, Eva Cleven, Sosha Duysker, Pascal Tan en Janouk Kelderman zijn er die dag bij! Stuur je vraag in en maak zo kans op twee vrijkaarten voor de Klokhuis Vragendag.

NEMO; Kennislink Live; Vraag uit publiek

Agenda juni 2018

Wat: NEMO Kennislink Live – Controle over ons klimaat
Wanneer: dinsdag 12 juni 2018
Tijd: 19.30 – 22.00 uur
Voor wie: volwassenen
Wat doe jij als de zee echt stijgt of als het ijs echt smelt? Er is wel een klimaatakkoord, maar de maatregelen leveren nog te weinig op. Kunnen we eigenlijk wel controle krijgen over ons klimaat? Welke maatregelen om het klimaat te beïnvloeden zetten zoden aan de dijk? CO2 afvangen, extra wolken maken, of toch moeten we toch maar massaal op het water gaan wonen? Op dinsdagavond 12 juni praat wetenschapsjournalist Desiree Hoving tijdens NEMO Kennislink Live met experts over wolken maken, CO2 opslaan en wonen op het water. Toegang is gratis.

Wat: Kinderlezing – Hoe weet YouTube wat ik leuk vind?
Wanneer: zondag 17 juni 2018
Tijd: 13.00 uur
Voor wie: 8 – 12 jaar
Tijdens de Kinderlezing op zondag 17 juni in NEMO wordt antwoord gegeven op de vraag: Hoe weet YouTube wat ik leuk vind? YouTube geeft je tips, en Spotify heeft een idee welke muziek jij graag luistert. Het internet weet steeds beter wat jij leuk vindt. Hoe werkt dat? Informaticus Maarten de Rijke legt uit hoe online zoeken, slimme algoritmes en cookies hier voor zorgen. De Kinderlezingen zijn een initiatief van NEMO Science Museum en de Universiteit van Amsterdam.

Verwacht in NEMO

7 juli t/m 2 september 2018: Familiewerkplaats en NEMO Zomerdak
Speciaal tijdens de zomermaanden vindt de Familiewerkplaats plaats in NEMO: nieuwe workshops voor jong en oud! Ook kun je de hele zomer vanaf het dakplein éxtra lang genieten van het fantastische uitzicht over Amsterdam én van de gratis tentoonstelling Energetica. Het dak van NEMO is de hele zomer tot 21.00 uur ’s avonds open. Onze buren van het Conservatorium van Amsterdam zorgen op donderdagavonden voor live muziek op het dak.

6 en 7 oktober 2018: Weekend van de Wetenschap
Tijdens het Weekend van de Wetenschap op 6 en 7 oktober 2018 is NEMO Science Museum gratis toegankelijk om iedereen de kans te bieden kennis te maken met het wetenschapsmuseum. Je kunt meedoen aan extra workshops en genieten van spectaculaire demonstraties.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.