Wetenschappers beantwoorden leuke en bijzondere kindervragen in NEMO

Waarom is de zee zout? Kun je ruiken in je slaap? Hoe ontstaan sterren? Tijdens de Klokhuis Vragendag op zondag 27 mei zitten wetenschappers in NEMO Science Museum klaar om vele kindervragen te beantwoorden. Zit jij al heel lang met een brandende vraag? Stuur je vraag nu in en maak kans op twee vrijkaartjes voor de Klokhuis Vragendag in NEMO en een ontmoeting met een van de wetenschappers die jouw vraag zal beantwoorden.

Denk je bij wetenschappers aan witte labjassen en spannende proefjes of experimenten? Volg de minicursus ‘Hoe word ik een wetenschapper?’ en ontdek hoe echt wetenschappelijk onderzoek gaat. Er zijn op 27 mei nog genoeg andere dingen te doen. Doe mee aan de sensationele Vraag-Maar-Raak-Show waarin wetenschappers binnen een korte tijd vragen vanuit het publiek moeten beantwoorden. Test je kennis in de Klokhuis quiz en ga op de foto met je favoriete Klokhuispresentator. Bart Meijer, Eva Cleven, Sosha Duysker, Pascal Tan en Janouk Kelderman zijn er die dag bij!

 

 

Over de Klokhuis Vragendag

Tijdens de Klokhuis Vragendag staan kindervragen centraal. Wetenschappers worden uitgedaagd om alle vragen ook echt te beantwoorden. Met behulp van attributen, proefjes en demo’s proberen de wetenschappers vragen te beantwoorden en te illustreren. De verrassende vragen van kinderen worden beantwoord door wetenschappers uit diverse vakgebieden zoals biologie, neurowetenschappen, sportpsychologie, natuurkunde en chemische technologie. Zondag 27 mei staat in het teken van nieuwsgierigheid, vragen stellen en onderzoeken. De Klokhuis Vragendag is een samenwerking van NEMO Science Museum en Het Klokhuis.

 

 

 

Ontvang tips voor reizen met kinderen

Ontdek elke dag een samenvatting met het laatste nieuws en actuele events van wereldwijde bestemmingen in je inbox. (en we sturen geen spam)

  • Voer een getal kleiner dan of gelijk aan 5 in.

Comments are closed.