Holland America Line introduceert ’s werelds grootste opkomende kunst galerie van ArtLink

In navolging van World Art Day van 15 april kondigt Holland America Line de ontwikkeling aan van een unieke kunst ervaring aan boord van de schepen en aan wal. In samenwerking met partner ArtLink, ’s werelds toonaangevende pionier van de internationale opkomende kunstscene, geeft het nieuwe programma komende zomer een bijzondere kunst ervaring op de hele vloot.

Gasten hebben de mogelijkheid om deel te nemen in een aantal interactieve kunst events; duiken dieper in de culturen die zij onderweg bezoeken door geïntroduceerd te worden in unieke kunst en ambacht van de regio; en nemen een authentiek aandenken van hun ervaring mee naar huis. Het programma vindt plaats in een galerie aan boord waar werken van opkomende artiesten uit de gebieden waar het schip vaart, worden tentoongesteld.

 

 

Een steeds wisselend aanbod van fotografie, sculpturen, ambachten, schilderijen en tekeningen zorgt ervoor dat de collecties up-to-date en relevant blijven. De te bezichtigen werken in de ArtLink galerieën worden exclusief aan Holland America Line aangeboden.

 

 

Gezamenlijke passie

“Net zoals veel aspecten van onze aan boord ervaringen die de afgelopen jaren naar een hoger niveau zijn gebracht, wilden we de manier waarop kunst aan boord werd gepresenteerd en gereflecteerd tijdens de cruises verbeteren, op een manier die iets betekent voor onze gasten,” aldus Orlando Ashford, President van Holland America Line.

“Door de samenwerking met ArtLink op onze nieuwe schepen creëerden we met een gezamenlijke passie een innovatieve kunst ervaring die meer geïntegreerd was met de plaatsen die we bezoeken. Het juiste kunstwerk kan niet alleen een bijzonder souvenir zijn voor onze gasten maar ook een manier zijn om zich emotioneel te verbinden met hun reizen.”

Een ArtLink conservator en kunstspecialist zijn aanwezig om gasten te voorzien van informatie en achtergronden over de werken en kunstenaars. Ze helpen hen ook bij het aankoopproces en gasten worden uitgenodigd voor een cocktailparty om de stukken te bekijken, speciale presentaties bij te wonen, bezoekende kunstenaars te ontmoeten en de galerieën op zichzelf te bezoeken.

Residency-programma

In de toekomst zal de samenwerking met ArtLink een residency-programma aan boord omvatten waarbij gasten live demonstraties en workshops kunnen bijwonen in aanwezigheid van kunstenaars en curatoren. Ook worden kunst-gerelateerde EXC Tours (excursies aan wal) ontwikkeld waarbij kunstenaars in hun ateliers worden bezocht.

“ArtLink begon een samenwerking met Sotheby’s om de manier waarop mensen kunst consumeren te veranderen en opkomende artiesten een kans te geven succesvol te worden. Later hebben we uitgebreid naar de vrijetijdssector met opkomende kunstenaars uit 44 landen. Deze unieke samenwerking met Holland America Line geeft ons de mogelijkheid onze volgende grote droom te verwezenlijken – het verrijken van de manier waarop mensen over de hele wereld kunst ervaren, “aldus Tal Danai, oprichter en CEO van ArtLink

Kunstenaars in het ArtLink programma

  • Fotograaf Oleg Oprisco uit Oekraïne. Om er zeker van te zijn dat zijn idee van begin tot einde slaagt, doet Oleg Oprisco grondig onderzoek en maakt de elementen in zijn foto’s zelf.
  • Nikolaj Lund is een fotograaf uit Kopenhagen die oorspronkelijk klassieke muziek studeerde. Door zijn twee passies te combineren fotografeert hij muzikanten terwijl ze hun instrumenten bespelen. Hij legt hierbij de nadruk op de emotionele band tussen beiden.
  • Kate Blacklock uit Rhode Island, USA maakt kunst in 3D print, foto’s en schilderijen. Haar 3D keramiek onderzoekt de kracht van nieuwe technologie om klei te printen.
  • Fotograaf Kevin Best uit Nieuw-Zeeland herinterpreteert stillevens uit de Nederlandse Gouden Eeuw waarbij hij gebruik maakt van bijvoorbeeld 300-jaar oude bronzen kandelaars, antiek zilverwerk, Duitse kannen en Kraak porselein.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.