Smakelijke presentatie Zuiderzeemuseum in Milaan

De presentatie van ZuiderzeeFood door het Zuiderzeemuseum tijdens Salone del Mobile is goed ontvangen. Het Zuiderzeemuseum heeft de Foodcurators gevraagd de vroegere eetcultuur van de Zuiderzeeregio te verkennen en nieuwe interpretaties van deze vergeten smaken en recepten te ontwerpen.

Op basis van dit onderzoek naar de ‘vaste’ ingrediënten presenteerden zij in Milaan vier nieuwe smaken met elk een eigen geschiedenis, die dit jaar ook in het buitenmuseum in Enkhuizen te proeven zijn (t/m 28 oktober). Elke smaakmaker zit daarnaast in een eigen ontwerp keramische pot, geïnspireerd op de keuken en voedselproducerende gereedschappen uit het verleden.

 

 

De Foodcurators – in 2012 opgericht door Digna Kosse en Lucas Mullié, professionals op het gebied van ontwerpen én koken – is actief op het snijvlak van voedsel en design. Gedreven door een fascinatie voor zowel industriële als ambachtelijke voedselproductie speelt ook de relatie tussen tijd en voedsel een belangrijke rol in hun werk.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.