Malawi is een land om van te watertanden

Ontdekkingsreiziger David Livingstone ontdekte ruim 150 jaar geleden een enorm zoetwatermeer in Malawi. Inmiddels is dit meer uitgegroeid tot dé parel van het land en van heel zuidelijk Afrika; Lake Malawi. Het is de grootste natuurlijke attractie van Malawi en biedt alle ingrediënten voor de perfecte vakantie. In, op én rondom het meer.

Onder water

Op zoek naar de perfecte snorkelbestemming? Lake Malawi is een van de grootste meren van de wereld, met een lengte van 560 kilometer en tot 75 kilometer breed. Daarnaast is het ook nog het diepste meer van Afrika. Ideaal dus om het water in te duiken en de onderwaterwereld te ontdekken. Goede snorkelgebieden zijn Lake Malawi National Park, Manda Wilderness en de stranden tussen Mangochi en Monkey Bay.

 

 

Het water is kraakhelder en je vindt er meer dan duizend verschillende soorten, waarvan er ruim 350 alleen in het Malawimeer voorkomen. Hieronder de zeer bijzondere cichliden, kleine en onwijs kleurrijke vissen. Naast snorkelen kan je uiteraard ook prima duiken in Lake Malawi. Dus trek je duikuitrusting aan en geniet. Nog geen duiker, maar wel de wens? Dan zijn er rondom het meer genoeg mogelijkheden om je PADI-duikbrevet te halen.

 

 

Op het water

Liever op het water dan in het water? Lake Malawi is een eldorado voor de watersportliefhebber. Zo pak je een kano en peddel je urenlang over het kristalheldere zoetwater, terwijl de zon prachtig achter de horizon verdwijnt. Maar ook zeilen en surfen zijn watersporten die uitstekend kunnen worden beoefend op het meer. Wil je liever met nog meer snelheid skiënd over het water? Geen probleem, op Lake Malawi kan het allemaal.

Aan het water

Prachtige tropische zandstranden, zacht ruisende palmbomen, rustieke dorpjes en groene eilanden. Je waant je simpelweg in Caribische sferen. De perfecte plek voor een relaxvakantie aan het strand. Lekker ontspannen, genieten van de uitstekende Malawiaanse keuken, een ijskoude Malawian Gin Tonic en een duik in het azuurblauwe water. Rondom het meer en op enkele van de eilandjes vindt je een variëteit aan hotels en luxe lodges, waarbij de vakantieganger zich vaak mag verheugen op een hagelwit privéstrand.

Rondom het water

In het zuiden van Lake Malawi ligt het idyllische vissersdorp Cape Maclaer. Lake Malawi National Park beslaat het gebied rondom de baai van Cape Maclaer, het schiereiland en de eilanden die niet ver van de kust liggen. Het park is het eerste zoetwater nationaal park ter wereld staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Ook is dit het enige park in Malawi met als doel het behoud van vissen en andere zeedieren. Het gebied is heuvelachtig en bosrijk met onder meer veel baobabs.

Naast de aantrekkingskracht voor duikers en snorkelaars trekt het gebied ook veel vogelliefhebbers. De visarend, pelikaan en aalscholver vliegen er af en aan. Maar ook bavianen, klipdassen en antilopen zijn er volop te vinden.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.