Malawi in top 3 must visit bestemmingen voor 2018

‘Bezoek Malawi voordat de grote menigte dat doet’, zo stelt de toonaangevende toeristische uitgever Rough Guides. De in reizen en toerisme gespecialiseerde Britse uitgever, met een online community van zo’n half miljoen volgers, zet Malawi in zuidelijk Afrika op plaats 3 in haar reistips voor dit jaar.

Onontdekte bestemmingen

Elk jaar verzamelen de redacteuren van Rough Guides op basis van hun honderden wereldwijde reizen en reportages tips over onontdekte of onbekende bestemmingen, bezienswaardigheden, ervaringen, plaatsen en reisroutes. Kortgeleden publiceerde de toonaangevende toeristische uitgever haar lijst met ’18 plekken op de radar voor 2018′.

 

 

Malawi beste van Afrika

De notering van Malawi als nummer 3 – en de hoogst genoteerde Afrikaanse bestemming – is een bevestiging van de snelheid waarmee het land zich als toeristische bestemming op de kaart zet. Rough Guides stelt dat daar waar Malawi vooral door haar bevolking bekend staat als ‘the warm heart of Africa’, het land in snel tempo een reputatie opbouwt als bijzondere safaribestemming.

 

 

3 van haar wildparken – Majete, Liwonde en Nkhotakota – worden inmiddels geleid door African Parks, met focus gericht op conservatie, herstel en migratie van wild.

Big Five en meer

Majete NP is inmiddels weer het thuis voor de ‘Big Five’ (olifant, buffel, neushoorn, leeuw en luipaard) en is met haar glooiende heuvels, haar rivieren en beken een ideaal habitat. In Liwonde deed de cheeta haar intrede als nieuwe vaste bewoner. In het park dat door de majestueuze Shire-rivier doorkruist wordt en enorme populaties nijlpaarden kent, zullen dit jaar meer roofdiersoorten, waaronder leeuwen, hun intrede doen. Rough Guides stelt afsluitend: ‘Malawi biedt haar bezoekers het unieke Malawi-meer, gevarieerde landschappen en cultuur, bijzondere safari-ervaringen, maar is bovenal authentiek en ongerept. En omdat het nog niet is ontdekt door massatoerisme biedt het haar bezoekers nog de echte Afrika-ervaring.’

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.