Icelandair verwelkomt nieuwe Boeing 737 MAX met #IcelandbyAir fotowedstrijd

Icelandair heeft haar eerste nieuwe Boeing 737 MAX 8 officieel in ontvangst genomen tijdens een feestelijke ‘Iceland by Air’-vlucht met een unieke route over de meest bijzondere highlights en landschappen van IJsland.

Alle passagiers van de Boeing 737 MAX kunnen de komende maand meedoen aan de #IcelandbyAir fotowedstrijd en maken kans op vermelding in het inflight magazine en op de website. Icelandair voegt de komende vier jaar in totaal 16 nieuwe Boeing 737 MAX toestellen toe aan de vloot om het groeiende Trans-Atlantische routenetwerk te ondersteunen.

Iceland by Air

Alle toestellen van Icelandair dragen de naam van een vulkaan of IJslands natuurwonder. De nieuwe Boeing 737 MAX 8, de Jökulsárlon, gaf passagiers tijdens de ‘Iceland by Air’-vlucht een uniek uitzicht over het noorden van IJsland, waaronder Akureyri, de stad waar Icelandair in 1937 is opgericht, en views over de bergen van Tröllaskagi, het fjord Eyjafjorður, Reykjavik en de hooglanden van Hvalfjord.

 

 

Gasten aan boord van de feestelijke vlucht kregen onder leiding van de gerenommeerde IJslandse landschapsfotograaf Páll Jökull een in-air tutorial voor het maken van de beste luchtfoto’s op ruim 6,700 meter hoogte. De tips van Pálls hielpen om het perfecte shot te maken door gebruik te maken van de nieuwe LED verlichting aan boord en het juiste frame vanuit de grotere cabineramen.

 

 

“Het maken van een goede foto vanuit de Boeing 737 MAX is een combinatie van beschikbaar licht en de compositie van wat je buiten ziet, het landschap en de lucht, en de grotere ramen maken dat een stuk makkelijker”, aldus Páll Jökull. Spelen met kleuren, schaduw en diepte, verhoudingen en het meenemen van de vleugel van het toestel maar ook je zitplaats (zorg voor een stoel aan de linkerzijde!) vormen enkele ingrediënten van de perfect picture. Kijk voor meer informatie over de ‘Iceland by Air’ fotowedstrijd op de website.

Limited edition Icelandair Pale Ale

Passagiers proostten op de nieuwe Boeing 737 MAX met Icelandair’s limited edition 737 Transatlantic Icelandair Pale Ale. Het bier is tot eind 2018 aan boord van de Boeing 737 MAX beschikbaar en wordt de komende drie maanden in de Icelandair Saga Lounge op Keflavik International Airport geserveerd. Het bier heeft een toepasselijk alcoholpercentage van 7,37% en is gebrouwen door het Ierse Brew-House van hop uit het noordwesten van de VS (waar de Boeings worden gemaakt) en malt uit Europa als hommage aan de reis die deze toestellen zullen maken.

Nieuwe, duurzame reiservaring

De nieuwe 737 MAX 8 toestellen van Icelandair bieden een verbeterde ervaring aan boord in de nieuw vormgegeven cabines. De resultaten van jarenlang klantenonderzoek staan aan de basis van het nieuw ontwikkelde Boeing Sky Interior met onder andere grotere ramen, persoonlijke LED verlichting en ruimere bagagevakken voor het wegbergen van handbagage. Het toestel zet bovendien de nieuwe standaard op het gebied van duurzaamheid met ruim 20% meer brandstofefficiëntie* en een vergroot bereik tot 3,515 zeemijlen. De 737 MAX maakt gebruik van de nieuwste stille motortechnologie, wat zorgt voor 40% geluidsreductie.

Björgúlfur Jóhannsson, President en CEO van Icelandair voegt toe: “Met het verwelkomen van 16 nieuwe toestellen de komende vier jaar blijven wij continu onze klantervaring verbeteren. De Boeing 737 MAX-familie maakt het mogelijk om ons trans-Atlantische routenetwerk te versterken en biedt onze klanten meer keuze en flexibiliteit in deze sterk competitieve markt”.

Nieuwe website

In de zomer van 2018 start Icelandair met vijf nieuwe Noord-Amerikaanse routes – waaronder San Francisco, Baltimore en Kansas City – en nieuwe rechtstreeks vluchten tussen Dublin en Reykjavik. Icelandair biedt daarnaast sinds kort twee reisklassen aan die tegemoetkomen aan de wensen van de klant: Saga Premium en Economy. Naast investering in de vloot en het uitbreiden van het aantal bestemmingen, is recent ook de online reiservaring van Icelandair herontwikkeld met de lancering van een nieuwe, overzichtelijke website in 16 talen.

De nieuwe 737 MAX-familie is uitgerust met CFM International LEAP-1B motoren, die met Boeing Advanced Technology zorgen voor optimale prestatie, met name op langeafstandsvluchten. Dit zorgt voor minder brandstofgebruik en ruim 14% minder CO2-uitstoot ten opzichte van de huidige Next-Generation 737’s, en 20% minder uitstoot dan de single-aisle toestellen die ze vervangen.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.