Kleine ontdekkers creëren hun eigen droomstad of supervis

LEGOLAND Discovery Centre in Oberhausen is een nieuw indoor speelgedeelte rijker: LEGO City Builder. Hier kunnen LEGO-fanaten zelf de stad van hun dromen bouwen. In de grote speelhal zijn twee LEGO-steden verrezen, die kleine architecten kunnen uitbreiden met bijvoorbeeld zandkastelen, brandweerauto’s en bruggen. In het naastgelegen SEA LIFE laten supervissen zien over welke superkrachten ze beschikken.

In de grote hal van het LEGOLAND Discovery Centre in Oberhausen, 45 minuten rijden vanaf Venlo, zijn twee speeltafels met grote LEGO bouwwerken geplaatst: een stad met wolkenkrabbers van LEGO City en de badplaats Heartlake City van LEGO Friends. Kinderen en hun ouders kunnen deze steden uitbreiden met hun eigen creatieve bouwsels. Bedrijfsleider Frank Wohlrab vertelt: “We hebben de hulp nodig van kleine en grote LEGO liefhebbers om onze steden af te bouwen.

 

 

Een vliegveld, brandweerauto of zandkasteel ontbreken bijvoorbeeld nog!“ Voor LEGO liefhebbers die liever een voorbeeld nabouwen, zijn er tips en opdrachten aanwezig die snel tot mooie bouwwerken leiden. Kinderen kunnen zelf beslissen of ze liever de grote stad met wolkenkrabbers induiken of samen met hun LEGO Friends en vriendinnen een zandkasteel bouwen op het strand van Heartlake City.

 

 

Supervissen

In het naastgelegen SEA LIFE, het grootste SEA LIFE aquarium van Duitsland, staan supervissen in het middelpunt van de belangstelling. Tijdens deze nieuwe interactieve tentoonstelling komen bezoekers van alles te weten over de superkrachten van verschillende zeebewoners. Zo kan een kogelvis zichzelf twee keer zo groot opblazen als hij zich bedreigd voelt, kunnen zeesterren met hun zuignappen rotsen beklimmen en hebben murenen een extra stel kaken die ze naar voren schuiven om hun prooi te verorberen. Kinderen kunnen in SEA LIFE bij interactieve ontdekplekken hun eigen superkrachten testen en zelf een supervis maken.

Nog meer pret

Naast de nieuwe tentoonstellingen valt er nog veel meer te beleven in LEGOLAND Discovery Centre en SEA LIFE. In de LEGO fabriek leren kinderen hoe LEGO DUPLO stenen worden gemaakt, op het pirateneiland kan in een echt piratenkasteel worden geklauterd en in de 4D bioscoop komen de LEGO helden tot leven. In SEA LIFE kunnen bezoekers urenlang ronddwalen door 17 verschillende onderwaterwerelden: van de monding van de Rijn tot aan de duizelingwekkende diepte van de Grote Oceaan. In al deze werelden zijn de zwemmende bewoners van zeer dichtbij te bewonderen. Beide parken zijn goed samen te combineren en ook geschikt als uitstapje op een regenachtige dag.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.