Veilig Verkeer Nederland lanceert eerste voorlees-doeboek over verkeer in Nederland

Vandaag heeft Veilig Verkeer Nederland (VVN) een voorlees-doeboek gelanceerd ‘Sproet en de Straathaaien’ voor kinderen van 4 tot 6 jaar. Dit is het eerste boek op de Nederlandse markt gemaakt samen met ouders vóór ouders, waarmee kleine kinderen spelenderwijs met het onderwerp verkeer in aanraking komen.

Het is belangrijk dat kinderen al op jonge leeftijd leren over verkeer; de regels maar ook ervaring opdoen in het verkeer. Dit leren ze op school maar vooral thuis. Kinderen zijn kwetsbaar, omdat ze door hun leeftijd nog niet in staat zijn om alles te zien, horen, om regels toe te passen en zich op meerdere dingen tegelijk te focussen.

 

 

Om ouders te helpen dit thuis te kunnen doen, heeft VVN samen met hen uitgezocht hoe wij dit het beste kunnen doen. Ouders gaven aan vooral uit eigen ervaring hun kind over verkeer te leren en hier best wat hulp en tips bij te kunnen gebruiken. Zij vinden het heel spannend om hun kind in het verkeer los te moeten laten. Ze besteden hier het liefst aandacht aan op momenten die zij al met hun kind doorbrengen, zoals wanneer ze samen aan tafel zitten of voorlezen voor het naar bed gaan. Dit is de aanzet geweest om het kleurrijke lees- en doeboek te ontwikkelen, “Sproet en de Straathaaien” .

 

 

Het is een boek met 8 verhalen rond alledaagse thema’s in het leven van een kind. Het is rijk geïllustreerd met kijkplaten en doe-opdrachten die ouders kunnen gebruiken om aan de hand van vragen, tips en spelletjes het onderwerp verkeer spelenderwijs met hun kind te bespreken.

Nicolette Kluijver, presentatrice en moeder van 3 kleine kinderen heeft het boek gelanceerd en is daar heel erg enthousiast over; ‘Het leuke eraan is dat je met je kind, spelenderwijs, allerlei dingen ontdekt. Wat zijn haaientanden, wat zit er in een auto, hoe steek je over. Een kind heeft eigenlijk helemaal niet door dat ze iets belangrijks leren.’

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.