Nederlanders vinden het top in de Franse bergen

Neem alleen al het feit dat 1 op de 2 kampeerders in de Franse bergen een Nederlander is: wij van het platte land zijn dol op les montagnes françaises. En die bergwereld past zich steeds meer aan aan de best veeleisende Nederlandse toerist, qua comfort, originaliteit en activiteiten. Het net verschenen MediaMagazine 2018 van France Montagnes staat bol van de tips.

Als Nederlander ronddwalen door de Franse bergen geeft je leven een compleet ander perspectief. Weg is het overzichtelijke vlakke land: opeens sta je in een wereld waarin je heel hoog, maar ook heel diep kan gaan. Waar geen weg recht loopt, je niet altijd ziet wat er om de volgende bocht ligt en je al je zintuigen en spieren nodig hebt om van A naar B te komen. Een ideale omgeving om helemaal los te raken van je dagelijkse leven!

 

 

Uitdagende activiteiten

Het nieuwe MediaMagazine 2018 wijst de weg in die wondere wereld van de Franse bergen. Meer dan ook ligt de focus bij alle toeristische partners op het aanbieden van Echte Ervaringen, tijdens een zorgeloze tijd weg van huis, vol nieuwe ontdekkingen, panorama’s, geuren en smaken. En niet te vergeten: vol uitdagingen. “Fietsen over een dijk met tegenwind is natuurlijk niet niks, maar jezelf over een steile weg omhoog trappen naar een top op eenzame hoogte? Dat is misschien toch wel een tandje spannender”, zo prikkelt Jean-Marc Silva, de directeur France Montagnes, ons in het voorwoord van het Magazine.

 

 

Yoga en meditatie in de Franse bergen

Het zomerprogramma staat niet alleen in het teken van sportieve prestaties: steeds vaker worden meer contemplatieve ervaringen aangeboden. Zoals de bewustmakende wandelingen in Les Gets, met onderweg yoga-oefeningen en tijd om werkelijk stil te staan bij de mooie uitzichten. De beslotenheid van het berglandschap is een ideaal platform voor diepe meditaties en intense spirituele ervaringen.

Trots op lokale keuken en tradities

Ook constateert het MediaMagazine een groeiende trots van ’bergmensen’ voor hun lokale keukens en regionale producten. Kazen als de reblochon en de abondance, worstjes als de diot, de kruidentheeën, de genépi: steeds vaker willen de lokale producenten laten zien hoe zij werken en nodigen ze vakantiegangers van harte uit een blik te komen werpen in hun ateliers.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.