Gezond, groen, groots en gezellig-avontuurlijk: naar de Landesgartenschau in Bad Iburg!

Een Landesgartenschau, vaak liefdevol afgekort tot LaGa, is een soort Floriade, maar dan veel breder. Zeker, je kunt er prachtige tuinaanleg en nieuwe landschapsarchitectuur bewonderen, kleurrijke bloemen ook, maar sommige bouwsels en kunstwerken op het LaGa-terrein zorgen voor een permanente herinrichting. Soms bewust in een ‘vergeten’ gebied dat wel een facelift kon gebruiken.

Thematuin op de Landesgartenschau in Bad Iburg

Thematuin op de Landesgartenschau in Bad Iburg

Dit jaar niet. Bad Iburg, Nedersaksen, het idyllische kuuroord met reuzenkasteel hoog op de heuvel, je zou zeggen: wat viel daar nog op te leuken? Beleef het mee, ergens tussen 18 april en 14 oktober!

Rosa Lotta is de mascotte van de Landesgartenschau in Bad Iburg

Rosa Lotta is de mascotte van de Landesgartenschau in Bad Iburg

Waldbaden en wandelen tussen de boomkruinen

In het kleine, knusse Duitse stadje aan de Charlottensee is goed nagedacht over het thema ‘Water’. Logisch, als je wereldfaam geniet als kuuroord voor Kneipp-hydrotherapie, de heilzame methode die werkt met baden en ‘dauwtrappen’. Zo ontspannend, dat het ook wel ‘de Duitse Ayurveda’ genoemd wordt. Het motto ‘Neem een duik!’ mag je ruim nemen: het bos in! Waldbaden. In navolging van een trend in Japan om stress te lijf te gaan. Daar heet het Shinrin Yoku. Dat is namelijk óók de Landesgartenschau: gezond recreëren in de buitenlucht. Verspreid door het 17 hectare grote Waldkurpark vind je op betoverende open plekken bijdragen aan het evenement LaGa. Iedereen doet mee: van de charmante, romantische binnenstad tot de thematuinen, de parken en de Bloemenhal; zelfs de hoveniers van de kerk en het kerkhof laten hun monumenten tijdelijk wat extra stralen.

 

Lees ook dit artikel: Dit zijn de Top Trails van 2018

 

Speels uitstapje is het gigantische ‘Boomkroonpad’ tussen de kruinen van bomen, tot wel 26 meter hoog en ruim 400 meter lang, alleen te bereiken via een meer dan 30 meter hoge, houten toren. De 630 stalen dragers zijn kunstig ‘vermomd’ met planken, onderweg vind je leuke informatie over natuur, geologie en geschiedenis.

Het nieuwe boomkroonpad is een van de trekpleisters op de Landesgartenschau in Bad Iburg

Het nieuwe boomkroonpad is een van de trekpleisters op de Landesgartenschau in Bad Iburg

De heilzame werking van water

De LaGa maakt ook meteen een eind aan de misverstanden over Kneipp-kuren. Het zou alleen met water te maken hebben, hydrotherapie dus. In Bad Iburg ontdek je dit voorjaar en deze zomer dat ‘Kneippen’ nog wel wat meer pijlers heeft: geneeskrachtige kruiden en planten (of phytotherapie), lekker bewegen voor meer weerstand, een afwisselend, verantwoord dieet op basis van vooral groente, graan en fruit. De link met moestuinen op de Gartenschau is dan snel gelegd. Leuk om te zien! Informatie over openingstijden, rondleidingen, evenementen en nog veel meer op www.laga2018-badiburg.de.

Het areaal van de Landesgartenschau met op de achtergrond het kasteel

Het areaal van de Landesgartenschau met op de achtergrond het kasteel

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.