Een zorgeloze vakantie voor ouders en kids op Franse bodem

Zo’n zinderende zomer in Frankrijk, voor ruim 2,5 miljoen Nederlanders1 is het nog steeds de ideale vakantie. Lekker met het hele gezin genieten, het liefst op een mooie camping. Om de zomervakantie nog zorgelozer te maken, worden kinderen bij Flower Campings gewoon in hun eigen taal aangesproken. Bij 22 campings spreken de ontvangst- en animatieteams niet alleen Frans, maar ook Nederlands.

Of je nu kiest voor de Atlantische kust en slaapt op Camping des Pins of toch liever het groen opzoekt op natuurcamping Les Lodges de Blois-Chambord, de kids vermaken zich wel. Ze kunnen zonder problemen communiceren op de Club Enfants en dat maakt het vissen, groente verbouwen of zelfs leren zwemmen nog leuker. Of reis af naar Camping la Samaritaine, gerund door een Nederlands-Frans koppel dat wekelijks het kampvuur ontsteekt – marshmallows inbegrepen.

 

 

Buiten spelen

Kinderen – en ouders – die dol zijn op de natuur, kunnen hun hart ophalen bij Flower Campings. Zo heeft Camping la Venise Verte in de Marais een moestuin waar de kinderclub lekker aan de slag gaat met het verzorgen van de plantjes en het oogsten van groente en fruit. Proeven mag! Een andere manier om te genieten van het groen is met een hengel aan een kreek, rivier of meer. Camping les Lodges de Blois-Chambord in de Loire heeft zelfs een drijvend hutje om je visgeluk volledig omringd door water te beproeven. Artistieke kids zijn op hun plek bij Camping Le Temps de Vivre in de Dordogne. Hier nemen professionele artiesten uit de regio ze lekker mee naar buiten om mozaïeken, schilderijen of kunstwerken van hout te maken. Met de schildersezel in het gras – ontzettend Vincent van Gogh!

 

 

Het water in

Voor waterratjes valt er uiteraard ook meer dan genoeg te beleven in Frankrijk. Wat is er lekkerder dan op een warme zomerdag in een kraakheldere rivier, spiegelglad meer of diepblauwe zee te duiken? En kinderen die het zwemmen nog niet (helemaal) onder de knie hebben, kunnen het op verschillende campings veilig leren. Zo bieden Camping des Pins in badplaats Soulac-sur-Mer aan de monding van de Gironde en Camping la Plage in de Limousin zwemlessen aan. Op Camping le Domaine de Gajan in Languedoc-Roussillon kunnen kinderen – en volwassenen – zelfs kennismaken met duiken. Allerlei nationaliteiten doen hieraan mee, zodat een gezellige club internationale kids met zwemdiploma of ontzettend gave duikervaring naar huis gaat. Een zomer om nooit te vergeten!

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.