Beleef Rembrandt’s leven samen met hem met de virtual reality experience ‘Meeting Rembrandt’

In samenwerking met Oculus Studios lanceert de Amsterdamse virtual reality studio Force Field de VR experience: ‘Meeting Rembrandt’.‘Meeting Rembrandt’ neemt je mee naar het Amsterdam van de Gouden Eeuw. Je beleeft belangrijke momenten uit Rembrandt’s leven samen mét hem. Waaronder de totstandkoming van de fameuze ‘Nachtwacht’.

meeting-rembrandt-amsterdam

Geschiedenis tot leven brengen

“Een van de mooiste dingen, die je kunt doen met VR is de geschiedenis tot leven brengen”

Vertelt Arthur Houtman, CEO van Force Field. “Het voelt alsof je er daadwerkelijk bij bent op het moment dat geschiedenis wordt geschreven. Je hebt interactie met Rembrandt in zijn atelier en in zijn huis en hij vertelt jou waarom zijn werk zo controversieel was in die tijd.”

 

 

Oculus, de Amerikaanse fabrikant van de VR bril ‘Gear VR’, vroeg Force Field een VR ervaring te ontwikkelen, die laat zien hoe ongelooflijk levendig VR kan zijn op een mobiel apparaat. Deze Gear VR maakt het namelijk mogelijk om met een Samsung mobiele telefoon VR te ervaren. Force Field plaatste opnames van echte acteurs in gedetailleerde 17e eeuwse VR omgevingen waardoor er een erg realistische kijk terug in de tijd wordt gegeven.

 

 

Reinout Bussemaker

Nederlands acteur Reinout Bussemaker speelt Rembrandt en de rol van Jakob uit De Nachtwacht militie wordt vertolkt door Derek de Lint, bekend van de films ‘Michiel de Ruyter’ en ‘Nova Zembla’.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.