Festival in de mooiste concertzaal ter wereld

Over iets minder dan een maand start de kaartverkoop voor Sounds of the Dolomites, gehouden in de mooiste concertzaal ter wereld in Trentino. Tijdens de vakantieperiode zijn de Dolomieten in de Italiaanse regio Trentino het decor van de 24ste versie van I Suoni delle Dolomiti.

Dit muziekfestival brengt jaarlijks muzikanten en muziekliefhebbers uit de hele wereld bij elkaar in het unieke berglandschap van de Dolomieten. Het festival wordt dit jaar op 30 juni geopend en duurt tot en met 31 augustus 2018.

Tijdens het festival komen muzikanten, duizenden bergliefhebbers, inwoners en toeristen samen om te genieten van muziek in de bergen. De muzikanten dragen hun instrumenten op de schouder naar boven en spelen te midden van het publiek in het gras. Dit jaar worden er in totaal 24 concerten gehouden middenin de Dolomieten, UNESCO werelderfgoed sinds 2009.

 

 

Na een wandeling onder begeleiding van een alpine gids worden de wandelaars beloond met concerten in alle genres, van jazz muziek tot klassieke muziek. De concerten worden uitgevoerd in de buurt van een berghut en starten doorgaans rond 13.00 uur, waar in veel gevallen verse cappuccino en streekgerechten binnen handbereik zijn. Enkele concerten starten bij het aanbreken van de dageraad om 06:00 uur. De begeleide wandelingen dienen vooraf gereserveerd te worden via de lokale toeristenbureaus in Trentino.

 

 

Internationaal podium

Het muziekfestival I Suoni delle Dolomiti weet er als geen ander in te slagen om werelden samen te brengen. Al sinds de start van het festival vormt de lijst van muzikanten een internationaal geheel. Dit jaar komen grote namen uit de rock, jazz, klassieke en folk muziek samen om op deze bijzondere locatie hun muziek ten gehore te brengen. De opening vindt dit jaar plaats in Val di Fassa bij berghut Micheluzzi Refuge met een optreden van de Amerikaanse singer-songwriter Graham Nash. De artiest staat bekend om zijn eigen muziekstijl, een mix van rock, folk en pop, en zijn nummers en optredens met David Crosby, Stephen Stills en Neil Young.

Vanaf 6 juli staat de driedaagse klassieke trekking op de agenda van Sounds of the Dolomites. Muzikanten Mario Brunello en Manolo zorgen voor klassieke muziek tijdens de reis en beroemde bergbeklimmer Marizio Zonolla begeleidt de wandeling naar Pale di San Martino. Na drie dagen komt de trekking tot een einde met een concert voor iedereen op Pale di San Martino, bij de berghut Rosetta Giovanni Pedrotti Refuge.

Een ander hoogtepunt van Sounds of the Dolomites is het concert van de Italiaanse Maria Pia Devito & Ensemble Burnogualà, welke in de vroege ochtend van 14 juli om 06:00 uur wordt gegeven in Val di Fassa. Tijdens zonsopgang bij berghut Col Margherita wordt er gedanst, geïmproviseerd en uiteraard muziek gemaakt.

Festival tijdens een festival

Na een groot succes in 2017 wordt dit jaar de tweede editie van Campiglio Special Week van 16 tot 27 juli georganiseerd tijdens Sounds of the Dolomites. Tijdens deze week komen Gidon Kremer en Kremerata Baltica samen voor een concert, jazz artiesten Paolo Fresu en Musega de Pozza bundelen hun krachten voor een nieuwe interpretatie van hun muziek en als laatste in de reeks geven Mario Brunello en Alessandro Baricco een concert met klassieke muziek.

Over Sounds of the Dolomites

Doorgaans starten de concerten rond 13:00 uur, op enkele concerten na die zich afspelen tijdens zonsopgang rond 06:00 uur. Voor sommige concerten geldt er een entreeprijs waar een beperkt aantal plekken beschikbaar is. Deelname aan de trekking van 6 tot en met 8 juli kost € 360 en heeft een beperkt aantal plekken. Een reservering kan vanaf 7 mei gemaakt worden via het lokale VVV-kantoor.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.