Beleef en ervaar het nationaal park Hohe Tauern met 5 zintuigen

Een ranger van het nationale park is de perfecte gids voor ontdekkingstochten in het nationale park. Ervaring met de bergen, een speciale opleiding en tips voor de beste routes maken bij tochten onder leiding van een ranger duidelijk dat het doel de route is en niet andersom.

Samen ontdek je verborgen schatten en schuilplaatsen van het wild en met verrekijkers ligt de natuur binnen handbereik. Het wordt echt spannend wanneer de rangers met hun geoefende blik in de wildernis van het nationale park ook steenbokken, gemzen, baardgieren en steenadelaars ontdekken.

Ruiken

Hier bevindt zich, op grote hoogte, het grootste aaneengesloten arvedennenbos van de oostelijke Alpen. Ondanks blikseminslagen kunnen arvedennen wel 1.000 jaar oud worden. Ze doorstaan ook temperaturen tot 40 graden onder nul. Ze hebben een fraaie, gelijkmatige vorm en een rustgevende geur. Ambachtslieden worden al even enthousiast als brandewijnstokers en rangers, wanneer ze hun gasten wetenswaardigheden vertellen. Als je de groene reuzen, die meer dan 20 meter hoog worden en een doorsnee tot twee meter kunnen hebben, in het echt wilt bewonderen, kun je terecht op het natuurervaringspad ‘Oberhauser Zirbenwald’ (200 ha in het nationale park). Gewoon diep inademen en de geur van de arvedennen bewust opsnuiven. De etherische olie van de arveden schijnt een ontspannende werking te hebben.

 

 

Bij de nieuwe kaasmakerij ‘Almsennerei Tauer’ aan het begin van het Gschlösstal, kun je verse boter, yoghurt, grauwe kaas en almkaas proeven. Er is ook een nieuw aangelegde wandelroute waar je bij 7 haltes informatie vindt over de kaasproductie van vroeger.

Horen

In de bergen van Oost-Tirol vormt water het unieke alpine landschap. Je vindt er meren, indrukwekkende watervallen, bergbeken, gletsjers, bronnen, moerassen en zelfs geneeskrachtig water uit het diepste van de aarde. Al dit water geeft leven aan de natuur. Het water in de bergen vormt, leidt, beweegt, verandert. Water breekt rotsen en is een oeroud symbool van verandering en reiniging.

Voelen

De natuur voelen, onthaasten, wilde dieren ontdekken. Wat een wandelaar ook zoekt hij zal het vinden. Authentieke zijdalen, een overvloed aan drieduizenders en meer dan 200 schuil- en berghutten zorgen ervoor dat de regio een absolute must is voor wie van lange wandelingen houdt. En omdat één dag meestal te kort is voor de vele highlights in het hoogste berggebied van Oostenrijk, zijn er in het nationale park heel wat langeafstandswandelroutes, die het panorama en de charme van het nationale park belichamen.

 

 

Er zijn langeafstandswandelroutes voor recreatieve wandelaars en voor fanatieke bergwandelaars: van de legendarische Adlerweg in Oost-Tirol, die uit 9 etappes bestaat, tot pelgrimsroutes en grensoverschrijdende alpine langeafstandsavonturen.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.