Bewandel een thema-pad in Osttirol

Fervente wandelliefhebbers kiezen voor Osttirol. Want wandelen zit in het DNA van deze kleine Oostenrijkse exclave, waar de hoogste bergen van het land liggen. Van de 266 bergen hoger dan 3.000 meter ligt het merendeel in het Osttiroler Nationaal Park Hohe Tauern.

osttirol-wandelen

Er is geen betere manier om de natuurjuweeltjes in dit beschermde natuurgebied te verkennen dan op wandelschoenen. Hikers hebben hier de keuze uit 1.200 kilometer wandelpaden en 17 thema-paden. Nieuw is het 1,8 km lange dieren- en natuurpad in het Zedlacher Paradies. Het eerste Europese educatieve waterpad, ‘Wassererlebnisweg’ in het Defereggental, is dit jaar gemoderniseerd en uitgebreid.

osttirol-bergen

Beren, uilen en vogels

In het Zedlacher Paradies, ter hoogte van Matrei, komen wandelaars deze zomer alles te weten over beren en uilen op het nieuwe themapad. Hier luidt het motto ‘lekker rustig aan’, want op deze slechts 1.800 meter lange weg valt zoveel te ontdekken, óók voor de kids. Maak kennis met de stemmen van inheemse vogels en leer meer over de verschillende boomsoorten. Het sprookjesachtige Zedlacher Paradies met haar 400 jaar oude lariksen biedt het indrukwekkende decor voor dit nieuwe wandelavontuur voor jong en oud.

 

ZIE OOK: Oost-Tirol combineert stad met skiplezier

 

Eerste educatieve waterpad van Europa verder uitgebreid

De Wassererlebnisweg in St. Jakob in het Defereggental was het allereerste educatieve waterpad in Europa. Osttirol heeft nu geïnvesteerd in de uitbreiding en vernieuwing van deze thematische rondwandeling. Wandelaars worden op de afwisselende en leerzame wandelroute van twee tot drie uur getrakteerd op serene bergmeren, mysterieuze moerassen, kristalheldere bronnen, wildstromende bergbeekjes, een waterval en natuurlijk op een schat aan informatie over water.

osttirol-bergen-rusten

Nature Watch met ervaren parkrangers

Een absoluut highlight in National Park Hohe Tauern zijn de ontdekkingstochten onder begeleiding van ervaren parkrangers. Zij nemen hun gasten mee naar de allermooiste verborgen plekjes in het park. Een unieke kans om, uitgedost met een Swarovski-verrekijker, adelaars, gieren, gemsen, marmotten en steenbokken te spotten. De parkrangers organiseren ook speciale kruidenwandelingen of avontuurlijke excursies naar het eeuwige ijs van de gletsjers.

 

 

Het park van de superlatieven

Nationaal Park Hohe Tauern in Osttirol is niet alleen het enige en oudste nationaal park van Oostenrijk, met een oppervlakte van 1.856 vierkante kilometer is het ook het grootste beschermde natuurgebied van Europa. Ingeklemd tussen machtige bergketens, krachtige gletsjerstromen, glooiende alpenweides en oeroude dennenbossen openbaart zich hier een indrukwekkend alpine ecosysteem met 200 km2 bos, 766 moerassen, 848 meren, 180 km2 gletsjers, rond 10.000 diersoorten en 1.500 verschillende planten. Het ideale decor voor hiking- en trekkingfans.

osttirol-bergen-verrekijker

 

 

Comments are closed.