Winnaars beleven WK Innsbruck alvast bij de Amstel Gold Race

Wielerfans maken kans om tijdens de Amstel Gold Race in Valkenburg op 14 april a.s. mee te rijden met de Toerversie van het event. De regionale omroep L1 verloot namelijk 10 tickets voor een rit samen met het Gran Fondo team uit Tirol inclusief Léon van Bon en Maarten Meiners. Onderdeel van de Toerversie en de Amstel Gold Race is de pittige klim op de Keutenberg, die dit jaar in het teken staat van het WK Wielrennen 2018 in Innsbruck/Tirol: de steilste WK editie ooit.

Amstel Gold vips`

Voor fietsliefhebbers die geen plek hebben weten te bemachtigen voor de Toerversie van de Amstel Gold Race 2018 is er goed nieuws: de Limburgse omroep L1 verloot via hun website, op de radio en op Facebook 10 extra tickets voor deze rit waarbij de winnaars vergezeld worden door het Gran Fondo team uit Tirol. Niemand minder dan oud-wielrenner Léon van Bon rijdt met de winnaars mee door het Limburgse landschap. Daarbij worden deze 10 uitverkoren sportievelingen uitgenodigd voor een diner in de Amstel Gold Xperience op vrijdag 13 april en krijgen ze tijdens de Amstel Gold Race op 15 april toegang tot de Hospitality Area.

Klimmen op de ‘helweg’

De organisatoren van de UCI Wereldkampioenschappen Wielrennen in Innsbruck/Tirol toveren de steile klim op de Nederlandse Keutenberg op 14 en 15 april om tot een heuse Innsbruck-beleving. De in de wielerwereld welbekende Toerduivel Didi Senft is aanwezig om de renners aan te moedigen en de sportograaf legt dit moeilijke onderdeel van de Amstel Gold Race – een directe verwijzing naar de Hottinger Höllin Innsbruck – voor de deelnemers vast.

 

 

De beroemde en beruchte Innsbrucker ‘helweg’ vormt op 30 september tijdens de Heren Elite wegwedstrijd de grootste uitdaging van het WK wielerspektakel. Kenners spreken – mede vanwege het aantal hoogtemeters – van een van de meest uitdagende en veeleisende WK’s allertijden. Gedurende 12 wedstrijden rijden de 1.000 renners via spectaculaire bergparcours over steile beklimmingen en snelle afdalingen, maar steeds met de historische Hofburg in het hart van Innsbruck als finish.

 

 

Innsbruck fietsstad

Innsbruck is een fietsstad bij uitstek. Vanuit het bruisende, historische centrum sta je met de lift – inclusief fiets – binnen 20 minuten op 2.000 meter hoogte. Er zijn uiteenlopende routes voor recreatieve fietsers nabij de stad en het Inntal maar ook uitdagende mountainbike trails en wielrenparcours in de bergen.

Over Innsbruck en omgeving

Innsbruck, hoofdstad van de deelstaat Tirol in het zuidwesten van Oostenrijk, met een rijke 800 jarige geschiedenis. De stad telt ruim 120.000 inwoners en ligt ingesloten tussen de Oostenrijkse bergen. Dit maakt van Innsbruck een interessante vakantiebestemming voor zowel het zomer- als winterseizoen. Voor een culturele stedentrip, een actieve outdoorvakantie of een combinatie van de twee. Met het Goldenes Dachl, de Bergisel-schans, de Nordkettenbahnen, iconen van de stad, en de groene of juist wit besneeuwde toppen van de bergen, is Innsbruck een kleurrijke bestemming. De stad is omringd door fiets- en wandelpaden en de nabij gelegen dorpen van de regio vormen een oase van rust rondom de drukke stadskern. Innsbruck en haar regio’s bieden in elk jaargetijde vrijetijdsvermaak, culturele highlights en sportieve hoogtepunten voor jong en oud. In 2018 staat de stad in het teken van grote sportevenementen zoals het WK Wielrennen, WK Klimmen en mountainbike event Crankworx op het programma.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.