Beleef de lente in Val Thorens

De zonnestralen van de lente arriveren terwijl de sneeuw nog volop aanwezig is in Val Thorens met een sneeuwdek van 254 cm in het skidorp en 355 cm op 3.200 meter hoogte. Val Thorens, het hoogste skigebied van Europa, is het laatste skigebied dat zijn deuren sluit en vakantievierders kunnen hier nog terecht tot en met 8 mei: nog een maand om te profiteren van de buitengewone sneeuwcondities en verschillende feestelijke, sportieve en muzikale evenementen voor het gehele gezin.

Een nieuwe tourski-route

Deze piste aan het begin van het skigebied is een eerbetoon aan de berggids Camille Rey, een belangrijke naam in de geschiedenis van Val Thorens. De tocht bestaat uit een lichte beklimming van het berglandschap waar Camille zo van hield.

 

 

Op de route vind men talrijke archieffoto’s, verhalen en anekdotes van de eerste bewoners van de bouw van het skiresort in 1971 tot en met nu. Deze tocht is meer dan alleen een wandeltocht: het is een leerzame ontdekkingstocht over de geschiedenis van Val Thorens. Door de helling met expositie in zuidelijke richting profiteert men volop van zonneschijn. De speciaal toegewijde piste heeft een lengte van 1,5 kilometer met een hoogteverschil van 280 meter.

Speciale activiteit van de sports club

4eALVoor diegenen die zich willen meten met hun vrienden gaat men naar de piste van la Tête Ronde voor een beklimming van 4 km met 650 m hoogteverschil, met tijdklok! De gelegenheid om te proberen het record te verbreken van 32 minuten voor mannen en 40 minuten voor vrouwen. De wedstrijd wordt afgesloten met een gezellig moment in Alpen Art voor alle moedige deelnemers. Deze activiteit vindt nog plaats op 18 en op 25 april (inschrijving via de sports club, vertrek om 17:30 uur vanaf de Place Caron)

De berghut van het meer van Lou

De vallei van Lou is een parel in de vallei van Belleville en biedt een nog ongerepte natuur. De vallei herbergt een bevroren meer waar men het ijsduiken kan beoefenen….Deze plek is alleen toegankelijk op toerski’s of op sneeuwschoenen en de wandeltocht onder de lentezon tot aan de berghut is een moment van voldoening en een goede manier om rustig een kleurtje te krijgen.

 

 

De ultieme ervaring? Neem de tijd en breng een nacht door in deze nieuwe berghut die beschikt over 32 slaapplekken en een grote restauratie-ruimte waar Alexandrine en haar husky’s de bezoekers in een oase van rust ontvangen.

De volgende ochtend kan men nog voordat men de ski’s aantrekt heerlijk gaan liggen op het terras. Even de ogen sluiten om te zonnebaden en de batterijen weer helemaal op te laden voordat men zich weer op de terugweg begeeft.

Het pistespel

De marmot Valthy laat de allerkleinsten zijn 6 leukste plekjes zien. Een goede manier voor gezinnen om alle hoeken van het skigebied te ontdekken, toegankelijk via de blauwe pistes! Het stempelboekje is gratis verkrijgbaar in het VVV-kantoor en de winnaars ontvangen een cadeautje. Er is ook nog een ander pistespel in het skigebied met 6 puzzels om de activiteiten van Val Thorens te ontdekken.

De terassen waar het goed toeven is

  • Le Fahrenheit 7: De perfecte mix van moderniteit en oude skiherinneringen. Een immens terras van 200m2 met blik op de pistes waar men kan lunchen met o.a. vlees van de barbecue en muzikaal vermaak.
  • L’Altapura: Ideaal gelegen voor een pauze tijdens de skidag. Een groot terras ten zuiden van dit 5* hotel met blik op de Cime Caron biedt een aantrekkelijke menukaart: bijzondere theesoorten, glühwein of warme chocolade.
  • L’Alpen Art: Na een Qi-Gong skidag met Caroline of een yoga sessie met Anita, kan men het “My Serenity” moment nog even verlengen op het gezellige en rustgevende terras van Alpen Art. Op het menu: heerlijke gebakjes, verschillende theesoorten en andere verfrissende drankjes.

Evenementen

Jazz in Val Thorens

Jazz in Wenen gaat de bergen in en installeert zich in het hoogste skigebied van Europa op 2.300 m hoogte.

Van dinsdag 10 t/m donderdag 12 april 2018 wordt de eerste editie van het festival Jazz in Val Thorens gehouden, met een 100% Jazz programmering geïnspireerd door bossa-nova, soul, blues, hip-hop en funk…

12 concerten tussen 13.00 en 02.00 uur: live op het terras tussen de twee pistes, met ook JazzMix, een après-ski spektakel voor het jonge publiek en 3 bijzondere concerten in de avond.

Laat u meenemen door de sfeer van Jazz in Wenen in het hart van de bergen en beweeg mee op de muziek van een energetisch en authentiek repertoire dat speciaal voor Val Thorens samengesteld is.

Laat u verleiden door 4 concerten per dag in 4 verschillende settings: optredens op het terras, concerten op de piste, in een loungesfeer in het skidorp en 3 showcase concerten van gerenommeerde artiesten: Barrio Combo, China Moses en Kyle Eastwood.

De “Dutchweek” 28 april t/m 5 mei

De 27e editie van de “Dutchweek” vindt plaats van 28 april t/m 5 mei 2018 tijdens de meivakantie. Ieder jaar komen de Nederlanders aan het einde van het winterseizoen weer naar Val Thorens voor een feestelijke week in een oranje sfeer, waarin ski activiteiten, ontspanning en vermaak elkaar afwisselen. Op het programma staan allerlei activiteiten in het dorp en er is een speciale feesttent met live-shows en muzikale optredens. Voor de kinderen is er een speciale kinderdisco. Ook worden er tijdens de Dutchweek Nederlandstalige skilessen gegeven.

De Dutchweek valt deels samen met de activiteiten van de Apothéose Days, het evenement voor de afsluiting van het wintersportseizoen.

De Apotheose Days 1 t/m 8 mei

Sinds de afgelopen 6 jaar zijn de Apotheose Days het evenement Made in Val Tho dat alle skiliefhebbers, gezinnen en vriendengroepen bij elkaar brengt. Doel is om te genieten van de laatste afdalingen van de lente en een mooi moment met elkaar te delen: Iedereen is welkom, of men nu skiër of non-skiër is.

De Rue Caron verandert in een echt attractiepark waar sensatie en plezier zich afwisselen met nieuwe ongekende activiteiten:

  • Badabulle: Een luchtkussen met een diameter van 3 meter om te stoeien en elkaar uit te dagen.
  • Kid’z Park
  • Street en snow golf
  • Electrische sneeuw quads
  • Waterslide (slalom stadion)
  • Opblaasbare boksring met gigantische handschoen
  • Introductie freestyle op de Big Airbag

En nog veel meer. Gratis toegang tot alle activiteiten

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.