Val Thorens voor de 4e keer gekozen tot Beste Skigebied van de Wereld

Afgelopen weekend heeft Val Thorens, het hoogste skigebied van Europa, voor de vierde keer de felbegeerde titel van “Beste Skigebied van de Wereld” gekregen, terwijl de eerste skiërs reeds van de vers geprepareerde pistes afdaalden.

Gepassioneerd

Het gepassioneerde team van Val Thorens is op zaterdag 18 november in Kitzbühel (Oostenrijk) opnieuw onderscheiden voor zijn prestaties. Met deze 4e onderscheiding bevestigt het bekende skigebied opnieuw zijn status als leider en plaatst de Franse know-how op een top positie binnen de skiwereld.

 

 

“Op het moment dat 4.800 skiërs zich op de pistes van Val Thorens bevonden, werd het skigebied afgelopen weekend opnieuw gekozen tot het beste skigebied van de wereld door een meerderheid van de 1.600.000 uitgebrachte stemmen. De skiërs hebben Val Thorens in hun hart gesloten en laten dit zien door opnieuw voor het skigebied te stemmen. Wij zijn erg gelukkig, dit is het resultaat van het werk van een team, dat iedere dag weer voor de uitdaging staat om het beste aan zijn gasten te bieden.”

“Ik feliciteer Val Thorens graag persoonlijk voor het bereiken van de top en het verkrijgen van deze felbegeerde titel van ‘Beste Skigebied van de Wereld 2017’. Het is een geweldige en inspirerende prestatie om door de internationale gemeenschap erkend te worden als nummer 1 voorbeeld wat betreft excellentie op skigebied. Mijn bewondering gaat uit naar het gehele team dat achter het succes van Val Thorens staat en ik ben echt blij dat hun werk en inspanningen om de beste van de besten te worden officieel onderscheiden is tijdens de 5e editie van de Word Ski Awards. Felicitaties van ons allen!“

Uitzonderlijke accommodaties

Val Thorens streeft naar excellentie op alle gebieden en heeft een accommodatieaanbod ontwikkeld voor ieder budget, als aanvulling op de familievriendelijke appartementen. Binnen 6 jaar zijn zes hotels met 4 en 5 sterren gebouwd die voldoen aan de vraag van een nieuw publiek. Binnen dit aanbod is 4* hotel Fahrenheit Seven, een gezellig design hotel dat geopend is in december 2016, tijdens de World Ski Awards onderscheiden met de titel beste nieuwe hotel van de wereld. Daarnaast heeft 5* hotel Altapura van de talentvolle Sibuet keten de titel van beste hotel van Frankrijk gekregen.

De onderscheidingen zijn het resultaat van een visie en de gedeelde waarden van de acteurs van een skigebied welke verenigd zijn binnen de aanpak ‘Live United’. In Val Thorens vormt samenwerking de kracht en de inwoners gebruiken een geheel aan middelen om te streven naar excellentie en het skigebied verder te laten groeien en te leiden naar een top positie.

 

 

De ontwikkelingen in Val Thorens zijn gebaseerd op 4 fundamenten en zijn het symbool van een nieuw model in het wintersporttoerisme, zodat iedereen kan genieten van intense en onvergetelijke momenten. Van 2010 t/m 2020 implementeert Val Thorens een actieplan van meer dan 839 miljoen euro voor:

  • Innovatie: Het eerste skigebied dat in 2011 volledig is uitgerust met een gratis WIFI netwerk, en zich ontwikkeld heeft tot een echt SMART SKI RESORT met een geheel aan technologie ten dienste van de gasten: Het SkiFlux systeem om skiërs realtime te informeren over de drukte op de pistes, een gecontroleerd beheer van het sneeuwdek en de productie van kunstsneeuw.
  • Installatie van skiliften aan het front van comfort en technologie, met dit seizoen de opening van de nieuwe cabinelift van la Moraine.
  • Creëren van unieke attracties in het skigebied en in het dorp zoals de mega zipline (Tyrolienne) en het ludieke Funslope parcours.
  • Renoveren en bouwen om levenskwaliteit te bieden aan vakantievierders en inwoners.

Val Thorens heeft zich weten te vestigen onder de Franse skigebieden met een internationale uitstraling. De concurrenten voor de titel? De meest gerenommeerde skigebieden van de wereld: Chamonix (Frankrijk), Courchevel (Frankrijk), Val d’Isère (Frankrijk), Kitzbühel (Oostenrijk), Ischgl (Oostenrijk), Val Gardena (Italië), Cortina d’Ampezzo (Italië), Whistler Blackcomb (Canada), Lake Louise (Canada), Portillo (Chili), Zermatt (Zwitserland), St Moritz (Zwitserland), Verbier (Zwitserland), Jackson Hole (USA), Vail (USA), en Aspen (USA).

De World Ski Awards is een bekende en prestigieuze prijsuitreiking op het gebied van de wintersport. Tijdens deze 4e editie in Kitzbühel (Oostenrijk) zijn 1.600.000 stemmen via internet uit 85 landen geteld. Het binnenhalen van de titel “Beste Skigebied van de Wereld” is de hoogste onderscheiding die een skigebied in de wereld kan behalen.

Het skigebied wordt druk bezocht door allerlei soorten publiek: gezinnen, stelletjes, vriendengroepen… iedereen vind hier een verblijf dat bij hem of haar past en kan genieten van een gastvrije ontvangst en een uniek skigebied, het hoogtepunt van de 3 Vallées en het grootste skigebied ter wereld.

Met de opening van de Club Val Thorens afgelopen seizoen bevestigt het skigebied zijn wens om zo dicht mogelijk bij zijn trouwe klanten te staan. Door het delen van bijzondere ervaringen en het luisteren naar zijn gasten, weet Val Thorens een sterke en unieke band met hen te creëren, die niet mag ontbreken binnen de filosofie van het skigebied.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.