2018 wordt een topjaar om Blankenberge te bezoeken

Wie deze zomer afzakt naar de kust mag met stip een bezoekje aan Blankenberge aanvinken. Dit jaar blinkt deze parel meer dan ooit: een haast eindeloze reeks events en belevenissen voor jong en oud maken van 2018 een topjaar.

Wie daar dit weekend al getuige van wil zijn, zakt deze zaterdag af naar de badstad voor Strat’e Varia: je ontdekt er gigantische creaties met klank en licht in de straten van het centrum, taikodrums en fenomenale choreografieën op de Grote Markt, een veelbelovende licht- en lasershow… En dat is nog maar het begin van een zomer boordevol genot.

Wie langsgaat bij het vernieuwde Infopunt Toerisme aan het begin van de Hoogstraat of een kijkje neemt op de gloednieuwe toeristische website, merkt het meteen: never a dull moment in Blankenberge, of je nu als single, jong koppel, gezin met kinderen of op middelbare en zelfs rijpere leeftijd de badstad bezoekt. “De recente rebranding van het merk Blankenberge is altijd meer geweest dan een nieuwe verpakking van wat we te bieden hebben,” aldus burgemeester Ivan De Clerck. “Ook het inhoudelijke aanbod van de tweede grootste kuststad van België mag er meer dan ooit zijn.”

 

 

Klassiekers

Wie Blankenberge al langer bezoekt, kent zijn unieke ambiance, cultureel erfgoed en brede aanbod op het vlak van cultuur, sport en ontspanning. Klassiekers als de gekke fietsen van de Lustige Velodroom of de optredens in Het Witte Paard brengen bij velen herinneringen op aan zalige zomers. De boule de Berlin op het strand, de billenkar op de dijk, de cocktail in de beach club, shoppen in de winkelstraten of natuurwandelingen in de Uitkerkse Polder. Ieder heeft zijn vaste afspraken.

 

 

Uitgebreid aanbod

“Het nieuw toeristisch beleid maakt dat zowel bewoners als bezoekers van Blankenberge er dit jaar nog een pak heropgeviste, vernieuwde of volledig nieuwe mogelijkheden bij krijgen.”, vertelt Schepen Philip Konings, bevoegd voor toerisme en communicatie. Niet te missen is alvast Strat’e Varia op zaterdag 7 april: in de schaduw van de centrumstraten verstoppen zich enkele gigantische creaties die bezoekers met licht en klank verbluffen en elkaar tijdens The Bird Experience tegenkomen, telkens om 17.30, 19.15 en 21 uur. Diezelfde avond om 21.30 uur versterken taikodrums en fenomenale choreografieën elkaar tijdens The Beat Experience op de Grote Markt: drie drummers bespelen bewegend in de lucht de drums. Daarnaast zorgt een fenomenale licht- en lasershow voor een schitterend spektakel.

Van 10 tot 13 mei is iedereen welkom tijdens de 68ste Havenfeesten: vissersambachten, visbakdemonstraties en visdegustaties staan uiteraard op het programma. Het evenement werd dit jaar in een nieuw jasje gestopt, compleet met stoere zeemansmutsen en kleurige vlaggenwimpels. Maar de publiekstrekker wordt ongetwijfeld Sail 2018: dan verwacht de haven een bonte verzameling van authentieke zeilschepen uit Frankrijk, Engeland, Nederland en België. Wie zich culinair wil laten verwennen, zet maar beter nu al Gin+Kok in de agenda (op 9 juni meer bepaald) en uiteraard is het ook alweer uitkijken naar Beachland in het weekend van 7 en 8 juli. Dit jaar is er de 10de editie van het festival dat de voorbije jaren is uitgegroeid tot hét strandevenement van België. Zoals altijd staan grote artiesten uit de Belgische dancewereld op de affiche, samen met dj’s uit de meest toonaangevende clubs aangevuld met internationale toppers.

Klein maar fijn

Ook wie het liever kleinschaliger heeft, komt aan zijn trekken in Blankenberge. Minder bekend maar eigenlijk niet te missen, zijn de momenten waarop SEA LIFE Blankenberge de zeehondjes die het weer op krachten heeft gebracht, uitzet in zee. Wie weet trouwens dat je met de Water-taxi zeehonden kunt gaan spotten voor de kust van Blankenberge? Slangen kunt strelen in het Serpentarium? Een overzetbootje kunt nemen tussen de staketsels? Dat je zeiltochten op je eigen maat kunt laten organiseren? Of prachtige mozaïeken kunt ontdekken op het dakterras van het Belle Epoque Centrum? En ook dat zijn nog maar enkele tipjes van de sluier… Het hoeft geen betoog: Blankenberge is echt de hashtag #PlaceToB waard.

Enkele cijfers

Blankenberge is de tweede grootste kuststad van ons land. In 2020 viert de stad zijn 750-jarig bestaan. De ruim 20.000 inwoners en meer dan 1.870.000 dagtoeristen die er jaarlijks te gast zijn, genieten er van 6 km strand of een jachthaven met 950 ligplaatsen. Ze kunnen er terecht in meer dan 840 winkels en horecazaken. Wie langer blijft, logeert in één van de ruim 1.000 hotelkamers of verblijft op één van op vijf campings.

De kamer in Mercure hotel Blankenberge met de zeepier als decoratie achter het bed

De kamer in Mercure hotel Blankenberge met de zee pier als decoratie achter het bed


Een volledig overzicht van wat Blankenberge de komende weken en maanden te bieden heeft, is te vinden op de website.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.