Blankenberge

Aan de Belgische kust kun je heerlijk ontspannen in badplaats Blankenberge. De boulevard langs het strand strekt zich uit over 2 kilometer, met aan beide zijden een pier die de zee in loopt. Maak een avondwandeling met je gezin, partner of de hond of geniet in de zomer bij van de vele strandtenten die Blankenberge rijk is.

De boulevard van Blankenberge

De boulevard van Blankenberge

Cultuur in Blankenberge

Net als de andere Belgische kuststeden heeft Blankenberg een rijk verleden. Dat zie je aan de eclectische bouwstijl. Veel art nouveau stijl en overdadige versieringen. Een lust voor het oog. Bij veel van de objecten op straat vind je een bord met uitleg. Tijdens je staycation aan Blankenberge mag je deze 3 bezienswaardigheden niet missen:

1. Het Huisje van Majutte

Het Huisje van Majutte is een van de overgebleven vissershuisjes die Blankenberge rijk was. Vroeger was het dorp kinderrijk en woonden de vissengezinnen in deze typische huisjes achter de duin. Het huisje is tegenwoordig gratis toegankelijk, mits je een consumptie besteld bij de eigenaar die zijn best heeft gedaan het huisje van Pee Majutte weer open te stellen voor het publiek. Leuk om te weten: Het Huisje van Majutte staat op de 1e plek op TripAdvisor.

2. Het Belle Epoque centrum

In het Belle Epoque Centrum kun je meer informatie vinden over dit tijdvak dat duurde van 1870 tot 1914. Anders dan veel mensen denken is de Belle Epoque geen stijlperiode een maar een tijdvak. In deze periode zin in Blankenberge villa’s gebouwd en kreeg de stad Europese naamsbekendheid als badplaats. De 3 villa’s die het Belle Epoque Centrum beslaan dateren uit 1894. In het centrum kun je op een interactieve manier kennis maken met deze glorievolle tijd.

Belle Epoque Centrum Blankenberge

Belle Epoque Centrum

3. De Paravang

De Paravang, ofwel een windscherm, die in 1908 gebouwd is om de badgasten te beschermen. Het eclectische bouwwerk is een typisch voorbeeld van de bouwstijl zoals die in de 20e eeuw werd toegepast in vele badplaatsen aan de Belgische kust.

Hotels in Blankenberge

Volgens Booking.com zijn er meer dan 26 hotels in Blankenberge. Via het VVV kantoor kun je in Blankenberge zien welke hotels kamers vrij Houde.
Ouderwets hotels boeken
Wil je zeker zijn dat je een fijn verblijf hebt in Blankenberge? Het recent (2017) verbouwde Mercure Hotel Blankenberge is de ideale plek voor een paar nachten genieten in Blankenberge. Pal naast het station loop je zo het historische centrum van Blankenberge binnen. Ideaal voor een vakantie met je partner of met je gezin dankzij de Family Rooms met stapelbedden. Meer informatie en online reserveren:

Hotel Mercure Blankenberge Station

Koning Leopold III Plein
8370 Blankenberge
België
Telefoon: +3250600000
URL: https://www.accorhotels.com/gb/hotel-9547-hotel-mercure-blankenberge-station-/index.shtml

Foto’s Mercure Hotel Blankenberge

Het Mercure hotel Blankenberge

Het Mercure hotel Blankenberge

 

 

De kamer in Mercure hotel Blankenberge met de zeepier als decoratie achter het bed

De kamer in Mercure hotel Blankenberge met de zee pier als decoratie achter het bed

Dankzij de handige USB laders direct je mobiele telefoon of tablet opladen

Dankzij de handige USB laders direct je mobiele telefoon of tablet opladen

Zwemmen op het dak van hotel Blankenberge

Zwemmen op het dak van het hotel

Eten & drinken in Blankenberge

Zoals het een goede Belgische stad betaamt is er ook in Blankberge een overvloed aan restaurants. Of je nu alleen een pintje wilt drinken of uitgebreid dineren, voor elk budget zijn er mogelijkheden. Langs de boulevard kijk je uit over de zee terwijl je geniet van verse garnalenkroketjes, de lokale specialiteit.

Wist je dat Blankenberge ook bekend is van de zeevruchten? De heerlijke chocolade zeevruchten die iedereen nog kent uit “oma’s tijd”.

Zeevruchten bij Moeder Babelutte in Blankenberge

Zeevruchten bij Moeder Babelutte in Blankenberge

 

 

Verkeersbureaus en VVV’s in Blankenberge

Dienst Toerisme – VVV Blankenberge

Koning Leopold III-plein z/n
8370 Blankenberge
België
Telefoon: +3250636620

Facebook: facebook.com/toerismeblankenberge/

Toerisme Blankenberge

Toerisme Blankenberge

 

Neem contact op met Toerisme Blankenberge

Met onderstaand formulier kun je contact opnemen met dit verkeersbureau. Vermeld altijd je e-mail adres of telefoonnummer zodat er contact met je opgenomen kan worden. Abonneer je ook op de nieuwsbrief om tips te ontvangen!

  • Schrijf je vraag in het Nederlands.

Kaart van Blankenberge