Bloemenshows in Keukenhof spetterende consumentenpromotie

Met de verrassende decors en een afwisselende kalender vormen de bloemenshows in Keukenhof dit jaar weer een prachtig platform voor productpromotie. In drie paviljoens presenteren kwekers van bloemen en planten hun producten. Aan honderdduizenden consumenten uit de hele wereld, aan vakgenoten en aan de (vak)pers. Tot en met 13 mei 2018 biedt Keukenhof kwekers een internationaal podium.

Afwisselende tentoonstellingskalender

Met de wisselende bloemen- en plantenshows in het Willem-Alexander Paviljoen en in het Oranje Nassau Paviljoen en de permanente presentatie in het Beatrix Paviljoen biedt Keukenhof een zeer brede tentoonstellingskalender. Het zijn echte shows gericht op de consument. Geprikkeld en geïnspireerd door Keukenhof kunnen bezoekers hun eigen huis, balkon en tuin met bloemen, bollen en planten verfraaien. Daarom biedt Keukenhof ook weer de succesvolle bloemschikdemonstraties.

 

Lees ook dit artikel: Kleurenzee in Keukenhof

 

In de paviljoens wisselen 20 bloemen- en plantenshows elkaar af. Hier tonen de kwekers een enorme verscheidenheid aan bloemen en planten, in alle kleuren en vormen. En natuurlijk van topkwaliteit! Dit is de apotheose van een onderlinge competitie tussen telers om de beste teeltprestatie per product, variërend van tulp tot roos. Een vakkundige jury beoordeelt welke bloem de beste is in zijn categorie. Toparrangeurs Heleen Valstar, Zuidkoop en Dries Lecke verzorgen de inrichting van de shows.

Voor orchideeën wordt al jaren de duizend vierkante meter van het Beatrix Paviljoen ingericht. Deze show is de mooiste anthurium – en orchideeënshow in Europa. Couturier Ronald Kolk geeft de romantiek hier extra kleur met brandweerrode creaties.

 

 

Een traditionele topattractie is de unieke lelieshow in het Willem-Alexander Paviljoen. Op 6.000 vierkante meter zijn ongeveer 15.000 lelies in circa 300 verschillende variëteiten te bewonderen.

In het Oranje Nassau Paviljoen komt het gebruik van bloemen in het interieur aan de orde. Hier is te zien hoe bloemen worden toegepast in verschillende interieurstijlen: van klassiek tot modern. Bekende arrangeurs laten tijdens demonstraties zien hoe bloemen op een verrassende manier worden verwerkt in een boeket.

Keukenhof = tulpen

De tulp is wereldwijd het beeldbepalende icoon van Nederland. Met miljoenen tulpen in duizend variëteiten is Keukenhof ongeëvenaard. Het Willem-Alexander Paviljoen staat vol bloeiende tulpen in de volle grond. Het Oranje Nassau paviljoen start in de eerste week een Tulpenshow tussen de Romantiek.

Vanaf de laatste week van april staat een tweede tulpenshow in het Willem-Alexander Paviljoen.

In de tentoonstelling Tulpomania is informatie over de tulp te vinden. Zo wordt de reis belicht die de tulp maakte voordat hij in Nederland arriveerde, komt de bezoeker de verhalen van de tulpenmanie en mythe rondom de zwarte tulp te weten en staat de hedendaagse tulpenteelt centraal.

Vakkeuring gecontinueerd

Ook zijn er weer vakkeuringen van de diverse productgroepen, waarbij in specifieke gewasgroepen gespecialiseerde juryleden bloemen en planten beoordelen. Vakgenoten hechten belang aan de keuring door deskundigen, die dit op een onafhankelijke manier uitvoeren. De competitie is een stimulans voor kwaliteit en winnaars kunnen zich ermee profileren. Gekoppeld aan de vakkeuring zijn er voor de verschillende gewasgroepen ook prijsuitreikingen en vakbijeenkomsten. Zo is Keukenhof een platform voor uitwisseling van informatie en zakelijk netwerken.

Rozenshow

De rozenshow in het Oranje Nassau Paviljoen van Keukenhof is de grootste rozenshow! Hiermee is het hét platform voor het rozenvak, zowel voor kwekers als voor handelaren. Deze week vinden er twee keuringen voor de show plaats, waaronder een handelskeuring waarbij de rozen beoordeeld worden door mensen uit de bloemenhandel. Het competitie element is de reden voor deelname.

Romantische Rozen festival

Keukenhof staat deze dagen in het teken van de roos, het symbool van ware liefde.
Niet alleen start op 12 april een spectaculaire rozenshow in het Oranje Nassau Paviljoen, ook word je tijdens het Romantische Rozen Festival verleid en geprikkeld door een romantische serenade of geniet je van het rozenhart. Op zaterdag 14 en zondag 15 april is er speciaal voor kinderen een rozenspeurtocht. Speur in Keukenhof je eigen boeketje rozen bij elkaar! 12/04/2018 – 15/04/2018 11:00 – 16:00 uur

Bloemenshows in Keukenhof

Anthurium 22 maart-13 mei
Orchidee 22 maart-13 mei
Amaryllis 22 maart-13 mei
Bol-op-pot 22 maart-13 mei
Lelie 22 maart-13 mei
Potplant 22 maart-13 mei
Vaste planten 22 maart-13 mei
Hyacint 22 maart- 3 april
Tulp/Lisianthus 22-27 maart
Freesia 29 maart-3 april
Gerbera 5-10 april
Roos 12-17 april
Narcis en bijzondere bolgewassen 19-23 april
Tulpenshow 24 april-13 mei
Lelie 24 april-30 april
Alstroemeria 25-30 april
Chrysant en Calla 2-7 mei
Lelie 2-13 mei
Anjer/Zomerbloemen 9-13 mei

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.