Ontdek leven in het heelal in nieuwe tentoonstelling NEMO

In de nieuwe tentoonstelling Leven in het heelal in NEMO Science Museum ontdek je dat de allerkleinste deeltjes te maken hebben met de allergrootste fenomenen in de ruimte. ‘Zo wordt in een spectaculaire tijdreis uitgelegd dat jij, net als alles om je heen, bestaat uit dezelfde deeltjes als verre sterren en planeten.’ aldus Hiljanne van der Meer, tentoonstellingsmaker.

nemo-helal

In de tentoonstelling bescherm je de aarde tegen gevaren uit de ruimte, scheur je op een ruimtefiets door het heelal en ontdek je op een bijzondere weegschaal uit welke atomen je bestaat.

Meteoriet

‘Zo oud!?’, is inmiddels de meest gehoorde reactie van bezoekers aan NEMO Science Museum bij het zien van de meteoriet. Deze ruimtesteen is maar liefst 4,6 miljard jaar oud. En extra bijzonder: je mag hem gewoon aanraken! Met behulp van een kompas laten medewerkers van NEMO zien dat de meteoriet een eigen magnetisch veld heeft. Het kompas raakt flink in de war, omdat de ruimtesteen voornamelijk bestaat uit ijzer.

 

 

Blik op het heelal

Door naar het heelal te kijken, leren we meer over de aarde en onszelf. Een mooi voorbeeld van hoe we het heelal bestuderen, is het 1-op-1 testmodel van de Planck telescoop, een bruikleen van ESA.

 

 

Naast deze enorme telescoop zijn enkele bijzondere historische telescopen, bruiklenen van Rijksmuseum Boerhaave, te zien. In Heelalvakantie ontdek je dat die zoektocht in de ruimte niet zo gemakkelijk is. Zo betekent ruimtereizen hard werken, verplicht sporten en je wassen met babydoekjes.

Foto DigiDaan

Extra activiteiten

De tentoonstelling Leven in het heelal bevindt zich op de derde verdieping van NEMO Science Museum en is voor bezoekers vanaf 12 jaar. Tijdens de herfstvakantie organiseert NEMO extra activiteiten die aansluiten bij de tentoonstelling. Zo ontdek je in de demonstratie Ruimteschip Aarde hoe onze planeet er vanuit de ruimte uitziet of bouw je een eigen raket.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.