Grootste historische festival van Nederland van start

Geschiedenis leeft in Nederland! Dat blijkt uit het overweldigende succes van het Geschiedenis Festival van voorgaande jaren. In 2017 was het festival volledig uitverkocht. Ook dit jaar organiseert Historisch Nieuwsblad hét evenement voor alle geschiedenisliefhebbers van Nederland. Op 6 oktober gaan de beste historici uit binnen- en buitenland met elkaar en het publiek in gesprek over de meest uiteenlopende onderwerpen in de Philharmonie in Haarlem.

Zojuist is op de geheel vernieuwde website de kaartverkoop van start gegaan. Snelle beslissers kunnen tot 26 mei gebruikmaken van een speciale vroegboekkorting.

 

Lees ook dit artikel: Eten & Drinken in Haarlem

 

De eerste namen zijn al bekendgemaakt: Maarten van Rossem, Herman Pleij, Annegreet van Bergen en de Zweedse historicus Dick Harrison zullen hun opwachting maken. Ook Jan Brokken, Luc Panhuysen en Willem Melching geven een lezing. De lijst met sprekers wordt wekelijks aangevuld op de programmapagina.

Het Geschiedenis Festival sluit traditiegetrouw losjes aan bij het thema van de Maand van de Geschiedenis: Opstand. En de onderwerpen die aan bod komen variëren van naoorlogse welvaart tot de Dertigjarige Oorlog en van de Egyptische godenwereld tot negentiende-eeuws nationalisme.

 

 

Maar het festival biedt veel meer dan lezingen alleen. Doe mee met de workshops, geniet van muziek en theater en ontmoet de grootste historici. Kortom, het Geschiedenis Festival biedt voor elk wat wils. Een niet te missen event voor elke geschiedenisliefhebber.

Libris en Labrys Reizen sponsor

Boekhandelscollectief Libris is, net als voorgaande jaren, wederom de trotse hoofdsponsor van het Geschiedenis Festival. De Libris-boekhandels zijn te herkennen aan hun brede assortiment, sterke lokale uitstraling en kwaliteit in service en advies. Daarnaast heeft Labrys Reizen zich nogmaals als sponsor aan het Geschiedenis Festival verbonden. Deze reisorganisatie werkt al jaren met Historisch Nieuwsblad samen en verzorgt culturele reizen met prominente historici die de reiservaring verrijken.

Geschiedenis Festival 2018

Zaterdag 6 oktober, 9.00u – 18.00u. Philharmonie, Lange Begijnestraat 11, Haarlem. Volg het Geschiedenis Festival via Facebook en Twitter en praat mee over #GF2018.

Tickets en informatie

Leden: € 45,- (vanaf 27 mei: € 49,95)
Regulier: € 55,- (vanaf 27 mei: € 59,95)
Studenten: € 25,-

Informatie en kaartverkoop via de website.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.