Vakantie op een Roter Hahn boerderij-accommodatie populair onder Nederlanders

Waar sommige families graag hun vakantie op een vakantieresort doorbrengen, trekken anderen er graag op uit om van alles te beleven tijdens de vakantie en kiezen voor een individuele vakantieaccommodatie. Uit zoekcriteria van Roter Hahn vakantieboerderijen, met meer dan 1.600 vakantieboerderijen in het Italiaanse Zuid-Tirol, blijkt dat veel Nederlandse vakantiegangers kiezen voor het beste van twee werelden.

Families zoeken een vakantiebestemming waar ze actief bezig zijn, kunnen combineren met ontspannen in een mooie regio. Uit het onderzoek blijkt dat Val Gardena (Gröden), Alta Badia en Seiser Alm de Nederlandse favoriete zijn om een vakantie in Zuid-Tirol door te brengen.

 

Lees ook dit artikel: Sport & Vrije tijd in Zuid-Tirol

 

Dat een verblijf op een Roter Hahn vakantieboerderij in de Italiaanse vakantieregio Zuid-Tirol populair is, blijkt wel uit de boekingscijfers. In 2017 noteerde Roter Hahn in totaal 440.000 aankomsten en 2.690.000 geboekte nachten. Waarvan 8.200 boekingen en 54.000 nachten van gasten uit Nederland en België. Niet alleen de zomermaanden juli en augustus zijn favoriet, ook in februari beleven veel Nederlanders hun wintersport vanaf de vakantieboerderij in Zuid-Tirol. De Nederlandse gast kiest in de zomer voor activiteiten als mountainbiken, wandelen, bergbeklimmen en watersporten. In de winter zijn vooral skiën, gastronomie en wellness populair.

 

 

Vakantie vieren op een boerderij in Zuid-Tirol past helemaal bij de interesses van de huidige vakantieganger waarbij persoonlijke, spontane en bijzondere ervaringen de reistrends zijn. Ook natuur, authenticiteit en gastvrijheid zijn belangrijk voor reizigers. Daarnaast willen zij iets betekenen voor de lokale bevolking. Dit past volledig bij de filosofie van Roter Hahn waarbij lokale boeren met het verhuren van appartementen op hun erf een extra bron van inkomsten hebben.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.