De 2e editie van het Zadar Outdoor Festival in Kroatië

Outdoor Festival promoot een sportieve en gezonde levensstijl in een natuurlijke omgeving. De Zadar regio biedt een blend van bergen, rivieren, meren, stadjes en landelijke gebieden. Daarom staan veel verschillende sportdisciplines op de agenda in een relatief klein gebied van Kroatië. Het Zadar Outdoor Festival is voor iedereen, van recreatieve sporter tot sportieve diehards.

Naast de reguliere programma worden er ook yoga, parkour en slackline workshops georganiseerd voor alle deelnemers. Er zijn ook prijzen te winnen en heeft de organisatie ook nog wat verrassingen voor alle deelnemers in petto!

 

 

11 mei 2018 – Zadar Sunset Run (5 & 10 KM)

Op veler verzoek wordt in de 2018 editie, naast de 10 kilometer, een 5 km run geïntroduceerd. Een fantastische run die een combinatie biedt van frisse, mediterrane lucht tijdens het lopen langs de kust en de aanblik van de oude stad Zadar. De aankomst bij de finishlijn wordt extra beloond met de mooiste zonsondergang ter wereld.

 

 

12 mei 2018 Zadar Zeilregatta

De zee bij Zadar is een geweldig decor voor een regatta. De Zadar Outdoor zeilregatta wordt georganiseerd door zeilclub Uskok, ook bekend als organisator van vele zeilregatta’s van Europese en Wereldkampioenschappen in olympische en niet-olympische klassen.

12 mei 2018 Zadar MTB Cross Country Race

Het Zadar Outdoor Festivalteam heeft deze race dit jaar langer en afwisselender gemaakt. Het parcours slingert door verschillende landschappen en terreinen. Een sportieve prestatie met een competitief elementje maar vooral is de Cross Country Race een sightseeing experience in het gezelschap van recreatieve fietsers uit alle hoeken van de wereld.

12 mei 2018 Olive Island Trail

De trailrace van dit jaar wordt gehouden op een nieuwe locatie, het eiland Ugljan. Een van de vele Kroatische eilanden en de perfecte plek om alles wat de Middellandse Zee te bieden heeft te ervaren – een ongelofelijk blauwe zee, het rotsachtige terrein en de magische olijfbomen. Je kan kiezen tussen een 8,7 km en 20,6 km parcours.

13 mei 2018 See Organ Swim

Er zijn meer plaatsen in de wereld waar de zee verleidelijk, kristalhelder en intens blauw is, maar alleen Zadar biedt de mogelijkheid om direct vanaf de bekende stadspromenade in zee te springen en voor het wereldberoemde “Zeeorgel” te zwemmen.

13 mei 2018 See Organ Swim

Kayakken langs een kust met een 3000 jaar oude geschiedenis. Met aan je linkerhand de Adriatische zee, en rechts uitzicht op de overblijfselen van het oude Romeinse Forum en het unieke Zeeorgel.

Het Zadar Outdoor Festival in Kroatië is voor iedereen, van recreatieve sporter tot sportieve diehards. Naast de bovengenoemde programma worden er ook yoga, parkour en slackline workshops georganiseerd voor alle deelnemers. Er zijn ook prijzen te winnen en heeft de organisatie ook nog wat verrassingen voor alle deelnemers in petto!

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.