Kroatie is de perfecte vakantiebestemming voor gezinnen

Kroatië heeft veel te bieden voor iedereen die een vakantie met familie door wilt brengen. Een avontuurlijke vakantie in Istrië, een strandvakantie in Dubrovnik of cultuur snuiven in Zagreb, Zadar of Split – er valt veel te ontdekken in het zonnige Kroatië!

Dubrovnik

Dubrovnik is de perfecte stad voor wie een strandvakantie met een stedentrip wil combineren. Hier kun je wandelen langs de beroemde stranden én de oude stad, UNESCO wereld erfgoed, ontdekken.

De stad biedt nog veel meer plekken waar kinderen zich kunnen vermaken. Het Uvala Lapad strand in Dubrovnik heeft bijvoorbeeld een drijvend waterpark, trampolines, springkastelen en een speeltuin. Of ga paardrijden in Konavle.

Voor een spectaculair uitzicht op de stad Dubrovnik en de eilanden neem je de kabelbaan naar de top van de Srd berg. Reizigers die de stad van een ander perspectief willen bekijken zouden het Dubrovnik Film Event (25 april – 3 mei) moeten bezoeken. Vorig jaar was er een tentoonstelling waarbij toeristen en locals door middel van augmented reality konden zien hoe de stad Dubrovnik veranderd is de afgelopen 100 jaar.

 

 

Zagreb

Zagreb is een must-see bestemming voor iedereen die is geïnteresseerd in cultuur. Bezoekers van alle leeftijden hebben de keuze uit een ruim aanbod van musea en kunnen meer leren over bijvoorbeeld Neanderthalers, exotische planten of ruimtevaartschepen.

Zagreb

Het vredige Maksimir park is ook zeker een bezoek waard. Dit park is ontworpen in de stijl van een Engelse tuin met smalle lanen, bruggen en meren. Er is tevens een dierentuin in het park waar je de kans krijgt om te zien hoe bijvoorbeeld de zeeleeuwen gevoerd worden.

Zagreb is ook de thuisbasis van het internationale straatfestival Cest is d’ best (31 mei – 4 juni). Kinderen, maar ook volwassenen kijken hier hun ogen uit met de vele clowns, acrobaten, goochelaars en straat muzikanten die de toeschouwers entertainen met hun kunsten. Ben je gek op geanimeerde films? Blijf dan nog een week langer en bezoek Animafest (5-10 juni) in Zagreb.

Zadar

In het bruisende Zadar valt er voor alle leeftijden veel te beleven. Naast sightseeing en winkelen kan je je hier uren vermaken, zittend op de boulevard, genietend van de mooiste zonsondergang ter wereld met het geluid van klotsende golven en het zee-orgel op de achtergrond.

De kunst-installatie Greetings to the sun biedt s’avonds een spectaculair schouwspel. Indien je de stad wilt verlaten, bezoek dan het laidback eiland Preko, op slechts 20 minuten verwijderd van Zadar. Liefhebbers van het Wilde Westen kunnen hun hart ophalen tijdens het Karl May Fest in Starigrad Paklenica (5 – 10 juni).

Istrië

Het mooie Istrië is een perfecte bestemming voor avonturiers door de nationale parken en aquaria. Op het eiland Brijuni ontdek je bijvoorbeeld prehistorische dinosaurus sporen en het aquarium in Pula heeft een indrukwekkend flora en fauna om te bewonderen.

 

 

Het is absoluut de moeite waard om een bezoek aan Pula te combineren met “The Days of Antiquity”; een groot spektakel waar de geschiedenis van Pula met veel muziek en lichtshows wordt gepresenteerd.
Het schiereiland Istrië is het beste fietsgebied van Kroatië met mooie fietsroutes langs de kust of door de nationale parken.

Split

Split is net als Dubrovnik een perfecte bestemming indien je stad en strand wilt combineren. Het heeft een prachtig centrum met Romeinse overblijfselen zoals het Diocletian Paleis en een gezellige boulevard vol cafés en restaurants. Vanuit Split bezoek je gemakkelijk eilanden zoals Brac en Hvar.
Bacvice is een strand op loopafstand van het centrum met vrij ondiep water dus een heerlijke plek om met jonge kinderen naar toe te gaan. Oudere kinderen worden vast heel enthousiast van de vele activiteiten die in de natuur mogelijk zijn, zoals hiken en roofvogels spotten op de Biokovo berg of raften op de Cetina rivier.

Šibenik

Een andere familie-vriendelijke bestemming is Šibenik. Iedere zomer verwelkomt Šibenik kinderen uit de hele wereld voor het Internationale Kinder Festival (17 juni – 1 juli) met workshops, optredens en leerzame evenementen.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.