Dit is de naam van de 12e Boeing 787-9 Dreamliner van KLM

Een paar dagen geleden verwelkomde KLM haar twaalfde Boeing 787-9 Dreamliner, met registratienummer PH-BHO, op Schiphol. Het toestel, dat gisteren vertrok vanuit Seattle, landde deze morgen op de Nederlandse luchthaven. Het vliegtuig draagt de naam ‘Orchidee’.

Planten en bloemen

KLM’s Dreamliners zijn vernoemd naar bloemen of bloeiende planten; een typisch Nederlands exportproduct dat daarmee uitstekend bij KLM past. Andere B787’s kregen onder meer de namen Zonnebloem, Anjer, Dahlia, Lavendel, en Margriet. De elfde Dreamliner, die afgelopen januari werd geleverd, draagt de naam ‘Morgenster’.

 

 

In het belang van de klant investeert KLM ook in 2018 in de vernieuwing van haar vloot. De Orchidee is de tweede Boeing 787-9 Dreamliner van het jaar 2018. In augustus ontvangt KLM de volgende Dreamliner.

 

 

De Boeing 787 produceert minder omgevingsgeluid, verbruikt minder brandstof en stoot daarmee minder CO2 uit. Dit sluit aan bij de doelstelling om in 2020, ten opzichte van 2011, 20% minder CO2-uitstoot te genereren. De Dreamliner bestaat voornamelijk uit koolstofvezelcomposietmateriaal dat makkelijk kan worden gesneden, waardoor het productieproces minder afval oplevert.

WiFi

Het toestel biedt ook voordelen voor het reiscomfort van de passagier. Zo leidt de hogere luchtdruk in de cabine ertoe dat passagiers met een uitgerust gevoel aankomen. Voor passagiers die tijdens hun vlucht online willen zijn, is er WiFi aan boord.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.