Recordaantal passagiers voor KLM in 2017, record in Europa

KLM mocht in 2017 een recordaantal van 32,7 miljoen passagiers aan boord verwelkomen. Dat is een stijging van 7,5% ten opzichte van 2016. In Europa was de stijging het grootst. De hoge passagiersgroei leidde tot een recordbezettingsgraad van 88,4% over het hele jaar en komt hiermee 1,2%-punt hoger uit dan in 2016.

Fokker-70-klm

Grote passagiersgroei

Transavia wist in 2017 eveneens een grote passagiersgroei te realiseren bij een hogere bezettingsgraad.”KLM heeft in 2017 haar netwerk ten behoeve van de klant met 15 nieuwe bestemmingen kunnen uitbreiden naar 165 bestemmingen wereldwijd. De totale KLM Groep mocht in 2017 41,6 miljoen passagiers aan boord verwelkomen, ruim boven ons doel van 40 miljoen. Een geweldige mijlpaal waar ik onze passagiers en onze medewerkers zeer erkentelijk voor ben.” Pieter Elbers – KLM president-directeur & CEO. Bij KLM Cargo daalde het vervoer over heel 2017 met 0,6% bij een lagere capaciteit van 0,2%, waardoor de benuttingsgraad daalde met 0,3%-punt. De laatste maanden laten echter een positieve trend zien en enig herstel in de Cargomarkt.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.