Lente in de natuur van Trentino

Na een lange periode van korte en koude dagen, is gister eindelijk de lente aangebroken. De natuur ontwaakt uit haar winterslaap en de bloei van fruitbomen en bloemen kondigen de lente aan in de valleien en bergen van Trentino.

De eerste tekenen van de intrede van de lente zijn te zien in de valleien van Trentino waar in april op 500 meter hoogte de eerste fruitbomen in bloei komen te staan. Dit is het moment waarop de regio de zogenaamde “bloemenkalender” opent; een periode waarin bomen en bloemen in de valleien en bergen hun kleuren laten zien. Binnen enkele weken verandert het landschap in de valleien en langzaam trekken de kleuren van de lente ook richting de pieken van de bergen op 1.500 meter hoogte.

 

 

Overnachten in een bloemenzee

Wanneer de “bloemenkalender” opent, vinden vakantiegangers de appelboomgaarden in Val di Non en kersenbomen gehuld in een deken van roze en witte bloesem. Vanaf begin april is dit natuurspektakel te bewonderen en te ontdekken via de talloze fiets- en wandelroutes door de boomgaarden. De vakantieganger kan er ook voor kiezen om te midden van de bloemenzee te overnachten. Via het initiatief “Adotta un melo” (adopteer een appelboom) logeert men in de boerderij “Ambasciatori di Melinda” en wordt alles over de appelteelt uitgelegd. Tijdens het verblijf kiest de gast een appelboom welke de boer tot de herfst verzorgt, waar bij terugkomst in de vallei de appels meegenomen mogen worden naar huis. Voor € 130 p.p. verblijft de liefhebber twee weekenden (één keer in de lente en één keer in de herfst) op de boerderij.

Op afstand van de gebaande paden vindt de reiziger Pain della Nana, een plateau op 2.000 meter hoogte in de Brenta Dolomieten. Hier is waar, aan de voet van Monte Peller, de natuur groen kleurt en een bloementapijt van alpine bloemen kleur geeft aan de woeste bergen van de Dolomieten. In juni komt dit natuurspektakel het best tot zijn recht tijdens een wandeling door dit berggebied.

 

 

Van mei tot juni kleuren de weides in Dromaè roze van de fuchsia bloem en felgeel van de narcissen die tijdens de lente in dit gebied groeien. De route leidt langs historische overblijfselen uit de Eerste Wereldoorlog en met geluk zijn er onderweg wilde orchideeën, lelies of anemonen te vinden.

Natuurparken

Trentino is het land van de indrukwekkende natuurparken en adembenemende uitzichten. Met eindeloze paden, bewegwijzerde routes, rots beklimmingen en klimpaden kunnen gasten de natuurparken ontdekken. Tussen april en juni organiseren de natuurparken en parken die aangesloten zijn tot het Reserve Network weekenden met activiteiten zoals vogel spotten en wandelingen door de weides vol alpine bloemen onder begeleiding van een expert. Zo kan bijvoorbeeld de natuurliefhebber in het Stelvio National Park in het weekend van 28 en 29 april terecht voor “Wildlife Watching at Sunrise”. Na een korte overnachting in het park, start de wandeling om 4 uur in de ochtend om, uitgerust met speciale apertuur om ’s nachts te zien, de dieren van het park te bewonderen. De wandeling wordt afgesloten met een gezond ontbijt van lokale producten.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.