Nederlanders weten praktisch niets van Engelse kust

Nederlanders zien een vakantie naar onze Engelse buren wel zitten. Daarbij kiezen zij het vaakst voor grote steden zoals Londen, gevolgd door de landelijke regio’s. Opvallend is dat de grote variatie aan kustgebieden veel minder vaak als bestemming gekozen wordt.

myfootprints.nl

Foto Ivonne


Uit onderzoek van de National Coastal Tourism Academy (NCTA) onder ruim 1500 deelnemers blijkt dat de Nederlanders weinig tot niets weten over de Engelse kustgebieden. Zo geeft meer dan een derde aan niets van de noordoost- en noordwest kust te weten en 13% zegt zelfs helemaal niets te weten van welke Engelse kustregio ook. Daarom slaan meer dan 440 toeristische organisaties en bestemmingen aan de Engelse kust de handen ineen om Nederland (opnieuw) kennis te laten maken met de kustgebieden. Recent lanceerde de NCTA een nieuwe boekingsbelevenis met interactieve films waarin mensen tijdens het bekijken de locaties meteen kunnen aanklikken om toe te voegen aan hun eigen reisplan.

SUBTITEL

Van de Engelse vakantiebestemmingen trekt Londen nog altijd de meeste mensen. Meer dan de helft van de mensen die de afgelopen 5 jaar Engeland bezochten, zegt er te hebben verbleven. Van de reizigers tussen de 18 en 34 jaar kiest circa 94% voor grote steden als Londen. Reizigers van boven de 55 geven vaker de voorkeur aan landelijke gebieden. De Engelse kust is de minst gekozen bestemming. Op de vraag waarom zij de kust niet bezochten, antwoordden respondenten vaak door de grote hoeveelheid aan attracties en activiteiten in steden en landelijke gebieden, niet aan de kust als bestemming te hebben gedacht.

 

 

Veel bezoekers reizen eerst naar Londen of andere bekende steden. Uit het onderzoek blijkt dat een van de grootste oorzaken waarom de kust niet als bestemming wordt gekozen, het gebrek aan kennis en informatie is over wat daar allemaal te zien en doen is. Samantha Richardson, Academy Director van de NCTA: “Samen met meer dan 440 bedrijven en bestemmingen in de kustgebieden zetten wij ons in om Nederland kennis te laten maken met de enorme diversiteit die de Engelse kust te bieden heeft.

 

 

Van historische havenplaatsjes tot ruige natuurgebieden. Die belevenis begint al met een nieuwe manier van boeken. In de interactieve video’s op het nieuwe boekingsplatform van England’s Coast komen zeer uiteenlopende highlights van zes kustregio’s tot leven. De kijkers kunnen tijdens de films bestemmingen met een klik toevoegen aan hun persoonlijke reisplan.”

Havenplaatsjes en kastelen

Van alle kustgebieden zijn de zuidelijke regio’s nog het meest bekend en worden het vaakst genoemd als meest waarschijnlijke kustbestemming. Net iets vaker door 55 plussers dan door de jongere doelgroep. Die laatste noemt iets vaker ook de Oostkust. Alle doelgroepen zijn het er echter over eens dat van alle kustbestemmimgen de historische havenplaatsjes het meest aantrekkelijk worden gevonden (70%). In de oostelijke kustgebieden worden de statige gebouwen en kastelen aantrekkelijk gevonden.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.