Pasen met Dummie de mummie in het Rijksmuseum van Oudheden

Voor fans van Dummie de mummie en het oude Egypte is er op maandag 2 april, tweede paasdag, een feestelijke Dummie de mummie-dag in het Rijksmuseum van Oudheden. Schrijfster Tosca Menten en Dummie geven twee vrolijke voorstellingen, delen handtekeningen uit en alle fans kunnen met hen op de foto. Ook is er een gratis speurkaart om met Dummie in de museumzalen naar eieren en hazen te speuren.

Voor oplettende speurneuzen zijn er mooie prijzen om te winnen. Een hiërogliefenposter of mummiemasker maken kan de hele dag bij de knutseltafels bij de Egyptische tempel in de hal. Alle activiteiten zijn speciaal voor kinderen van 6 tot 12 jaar en zijn gratis bij een bezoek aan het museum. Aanmelden voor het ochtend- (11 uur) of middagprogramma (14 uur) kan via de website.

Openingstijden

Ochtendprogramma (11.00 – 13.00 uur)

  • 10.00 uur: museum open
  • 11.00 – 11.30 uur: optreden Tosca en Dummie in de Tempelzaal
  • 11.30 – 13.00 uur: signeren door Tosca

Middagprogramma (14.00 – 16.00 uur)

  • 14.00 – 14.30 uur: optreden Tosca en Dummie in de Tempelzaal
  • 14.30 – 16.00 uur: signeren door Tosca
  • 17.00 uur: museum sluit

 

 

Meer Dummie in het museum

Voor echte Dummie de mummie-fans is er ook een Dummie de mummie-speurboekje (€ 2,95) met opdrachten en puzzels. Dat maakte het museum samen met Tosca Menten en illustrator Elly Hees. Voor jarige Dummie-fans kan er een Dummie de mummieverjaardagspartijtje (voor kinderen van 7 t/m 12 jaar) geboekt worden. Alle Dummie de mummie-boeken en het Dummie de mummie-kwartetspel zijn te koop in de museumshop. Tosca’s nieuwe steek-de-mouwen-uit-je-handen-boek ‘Streepjescode Blauw’ is vanaf 2 april te koop.

 

 

Tosca Menten

Tosca Menten is een veelzijdig auteur: ze treedt op met haar eigen theatershow, schrijft en zingt liedjes, maakt filmpjes en heeft een vaste column in Kidsweek. Haar boeken over Dummie de mummie zijn razend populair en worden in acht talen uitgegeven. Ook is Tosca bekend van de verhalen ‘Juffrouw Pots’, ‘De verschrikkelijke steen’ en haar nu al legendarische serie over Siem Subliem en de struisvogels.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.