Het Rijksmuseum in je broekzak met vernieuwende app

Het Rijksmuseum lanceert vandaag een volledig vernieuwde app. Met veertien tours, een geavanceerd navigatiesysteem, e-tickets en de collectie onder 1 knop, is het Rijksmuseum extra toegankelijk voor iedereen – voor, tijdens of na het museumbezoek.

De ingang van het Rijksmuseum

De ingang van het Rijksmuseum

Het Rijksmuseum speelt met de app in op het veranderende mediagebruik en de ontwikkeling dat steeds meer mensen gebruik maken van het gemak van hun smartphone. De app, die tot stand is gekomen met de steun van hoofdsponsor KPN, is vanaf vandaag gratis te downloaden in de App Store of Google Play.

Tours en wayfinding

Om de bezoeker optimaal te kunnen bedienen, is de Rijksmuseum app opgebouwd in 3 hoofdonderdelen: Tours, Rijksstudio en E-tickets. Nieuw is de indoor automatic wayfinding bij de tours. Net als in navigatie-apps, krijgt de bezoeker route-aanwijzingen in het museum. Hiervoor zijn 300 beacons geïnstalleerd. Deze beacons staan in verbinding met de app waardoor de bezoeker altijd actuele informatie over de route ontvangt tijdens het volgen van een tour. Er zijn in totaal veertien tours in 9 talen, ingesproken door onder andere Barry Atsma en Anna Drijver, en er komen geregeld nieuwe tours bij zoals bij de komende tentoonstelling High Society.

 

 

E-tickets en Rijksstudio

Naast tours biedt het Rijksmuseum nu ook de mogelijkheid om in de app e-tickets te kopen. Ook zijn de ruim 340.000 afbeeldingen uit de collectie-website Rijksstudio in de app te bekijken en te bewaren in verzamelingen. Zo kan iedereen overal en altijd genieten van de collectie van het Rijksmuseum.

 

 

De app is dankzij de steun van hoofdsponsor KPN tot stand gekomen. KPN en het Rijksmuseum delen samen de ambitie om mensen te verbinden met de collectie door technologie. Zo biedt KPN de nieuwste apparatuur voor workshops, cursussen en rondleidingen en host het de website van het Rijksmuseum.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.