De ultieme tips voor een family stopover op kidsproof IJsland

De lente is van start en de (voorjaars)vakantie staat voor de deur: de hoogste tijd om je reisplannen concreet te maken. Ga je voor ver of dichtbij, of wil je het beste van twee werelden combineren? Met Icelandair kun je gebruik maken van de mogelijkheid om een stopover te maken in IJsland op doorreis naar Canada of de Verenigde Staten.
icelandair

Voor de ultieme kidsproof Stopover deelt Icelandair de leukste tips voor een onvergetelijk bezoek aan het veiligste land en misschien wel de beste buitenspeelbestemming ter wereld.

Aandacht voor de jongste passagiers

Omdat je ervaring niet alleen bepaald wordt door de eindbestemming, maar juist ook door de reis ernaartoe, geeft Icelandair speciale aandacht aan haar jongste passagiers. Zo krijgen kinderen tot en met 11 jaar een gratis maaltijd op alle vluchten, is er een kids-only amenity kit met leuke spelletjes voor onderweg en is er een kinderprogrammering aanwezig op het entertainmentsysteem. Time well travelled!

 

 

Waar denken kinderen aan bij IJsland? IJsjes! Voor het beste ijs ga je naar Valdís; een populaire IJslandse keten waar het ijs elke dag vers gemaakt wordt en waar je kan kiezen uit een assortiment van klassiekers tot exotische smaken zoals roggebrood, bosbessen-skyr en het lekkerste vegan ijs.

 

 

Een andere favoriete kindersnack die je niet mag missen is de hotdog, of pylsa. Voor de echte fans is er de eina með öllu, een hotdog met alles erop en eraan; gefruite uitjes, ketchup, zoete mosterd, rauwe uitjes en curry remouladesaus. Bij de wereldberoemde Bæjarins Beztu Pylsur in Rekyavik eet je volgens de locals de beste hotdog van het land. Nog een plekje over? Sla een bezoekje aan een van de vele bakarí niet over voor overheerlijke kaneelbollen en stoere IJslandse boterhammen.

Voor de dierenvriend

Kleine (en grote) dierenliefhebbers zijn in IJsland op het juiste adres. De wereldberoemde IJslandse paardjes die ruim 1.000 jaar geleden door de Vikingen werden meegebracht, zijn niet alleen prachtig om naar te kijken, je kunt ook geweldige (meerdaagse) ritten maken door het prachtige IJslandse landschap. Minder tijd? Voor een kort paardenritje kunnen kinderen dagelijks terecht in de Reykjavik Family Park & Zoo. In deze charmante dierentuin sta je daarnaast oog in oog met de bijzondere lokale dieren zoals rendieren, nertsen, vogels en de parelwitte poolvos. Voor de allerkleinsten is er een prachtige IJslandse kinderboerderij waar dieren geknuffeld en gevoerd kunnen worden.

Niet alleen Reykjavík is hartstikke kindvriendelijk, ook als je de natuur intrekt kun je goed reizen met je kids. Er is van alles te beleven en de tochten en tours zijn goed te doen met (kleine) kinderen. En zeg nou zelf… het land van Vikingen en vulkanen, wat is er nou spannender en avontuurlijker dan dat?

De bijzondere natuurverschijnselen en magische landschappen van IJsland zijn uniek op de wereld. Actieve vulkanen, zwarte stranden, bubbelende waterpoelen en sissende geisers: IJsland is niet voor niets het land waar elfjes en trollen zich thuis voelen. De IJslanders koesteren de bovennatuurlijke volkeren: nieuwbouwprojecten en snelwegen worden tot op de dag van vandaag om vermoedelijke elvenonderkomens heen gebouwd. Grote kans dus dat jouw kleintje op IJsland een elfje voorbij ziet komen..

(Outdoor) zwemmen

Een van de favoriete activiteiten van IJslandse gezinnen is zwemmen, het is bijna een cultuur op zich! Alleen al in en rond Reykjavík vind je 17 zwembaden. Bijna alle zwembaden op IJsland zijn openluchtbaden en worden voorzien van warm water uit hete bronnen in de omgeving. Kijk hier voor een overzicht van alle zwembaden.

Walvissen

IJsland is ook de perfecte bestemming om walvissen te spotten; een onvergetelijke ervaring voor jong en oud. Vanaf april tot september heb je de grootste kans om de dieren te zien, omdat ze dichter naar de kust trekken om hun voorraad aan te leggen voor ze richting Zuid-Afrika trekken.

Papegaaiduikers spotten

Papegaaiduikers worden ook wel ‘de clowns onder de zeevogels’ genoemd, door hun kleurrijke snavel en grappige gezichtsuitdrukking. De grootste kolonie ter wereld leeft op IJsland en een bezoekje mag eigenlijk niet worden overgeslagen. Ga met je kids op zoek naar de papegaaiduiker, bijvoorbeeld bij de vogelrots Dyrhólaey in het zuiden van IJsland.

Kijk voor meer informatie over de Icelandair Stopover op de site. Een retourvlucht Amsterdam – Reykjavik is al beschikbaar vanaf € 239,- in Economy Light (inclusief handbagage) en vanaf € 301,- in Economy Standard (inclusief handbagage en check-in bagage). Retourvluchten naar populaire familiebestemmingen in Florida, zoals Orlando en Tampa Bay, maar ook naar wereldsteden als Boston, New York en Washington zijn vanaf begin september beschikbaar vanaf € 449,-.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.