Interview met Maria Reynisdottir Icelandic Farm Holidays

Verkeersbureaus.info heeft onlangs een inspirerend interview gehouden met Maria Reynisdottir, communicatiemanager van Icelandic Farm Holidays. We hebben haar onder andere gevraagd naar haar werkzaamheden, hobby’s en de bestemming die zij promoot!

Maria Reynisdottir

Maria Reynisdottir

Hoeveel Nederlandse reizigers per jaar bezoeken IJsland?

Per jaar brengen zo’n 21.000 Nederlandse reizigers een bezoek aan IJsland.

Hoe zet je Icelandic Farm Holidays op de kaart?

Wij promoten onze tours en accommodaties in landelijk IJsland met name op onze website www.farmholidays.is. Het IJslandse platteland biedt een verbazingwekkend gevarieerd landschap en mogelijkheden om te ontspannen of te genieten van spannende activiteiten zoals wandelen, paardrijden, zwemmen in de warmwaterbaden of deelnemen aan een schaap ‘round-up’. Wij werken nauw samen met onze gastheren door heel IJsland om de reiziger een unieke ervaring te bieden, en hen te laten kennismaken met de traditionele IJslandse gastvrijheid en verrukkelijke lokale gerechten.

Wat is het vakantieseizoen in IJsland?

De maanden juni tot en met augustus vormen de beste periode om IJsland te bezoeken.

Hoe komen reizigers in contact met Icelandic Farm Holidays?

De meeste reizigers die naar IJsland komen ontdekken IJsland en Icelandic Farm Holidays op het internet, bijvoorbeeld via zoekmachines, VVV sites, andere reiswebsites, blogs, sociale media, enzovoorts. Mond tot mond reclame, reisgidsen, brochures en informatie via mainstream media zijn ook erg belangrijk.

Wat is jouw beste tip voor Icelandic Farm Holidays?

Het vinden van een natuurlijke warmwaterbron om in te baden – veel van de beste bronnen zijn nogal verborgen, maar er zijn er genoeg te ontdekken! Het eten in IJsland is ook heerlijk, iets dat veel mensen niet beseffen totdat ze naar IJsland komen. Veel van onze gastheren in IJsland serveren verse, lokale producten rechtstreeks van de boerderij.

Wat is de beste campagne die je tot nu toe gedaan hebt?

De ‘Inspired by Iceland’ campagne is in mijn ogen de beste campagne voor IJsland als bestemming tot nu toe en volgens sommige is dit zelfs een van de beste bestemmingcampagnes in de wereld.

Hoe ziet jouw typische werkdag eruit?

Mijn typische werkdag wordt meestal doorgebracht achter de computer, het schrijven van nieuws, het bijwerken van onze website en social media sites, het assisteren van journalisten en schrijvers, het analyseren van marktonderzoek en het bespreken van marketing-en PR-strategieën met mijn geweldige collega’s.

Waarom heb je voor deze baan in de reisbranche gekozen?

Reizen is voor mij een echte passie. Ik voel me erg bevoorrecht om het inspireren van mensen om mijn mooie land te bezoeken als werk te mogen doen. IJsland is de laatste jaren uitgegroeid tot een populaire bestemming. Toch zijn er nog zo veel mooie plekken om het IJslandse platteland die nog onontdekt zijn gebleven. Ik wil reizigers graag helpen bij het ontdekken van deze verborgen schatten. Icelandic Farm Holidays is lid van EarhCheck, en ik ben dan ook heel trots op ons duurzaamheidsbeleid. Wij stimuleren onze partners om samen met ons te werken aan het behoud van het milieu en de ondersteuning van de lokale gemeenschappen.

Wat heb je geleerd tijdens je werk bij Icelandic Farm Holidays?

Door mijn werk bij Icelandic Farm Holidays heb ik ontzettend veel bijzondere plekken en hard werkende mensen leren kennen. Ik ben vaak verbaasd door de originele ideeën en energie die onze gastheren in een actie steken. Ook ben ik me er, door mijn eigen werk, bewust van geworden dat hard werken loont!

Wat vind je leuk om te doen in je vrije tijd? Welke plaatsen bezoek je graag?

Wij hebben twee huisjes in het zuiden van IJsland in de familie waar ik graag gebruik van maak. Ik heb twee kleine kinderen dus komen we er vaak met hen om te ontspannen, wandelen en bezoek te brengen aan de geothermische waterbronnen. In de zomer kamperen we graag, we kiezen dan vaak voor gebieden buiten de gebaande paden. Dit jaar hebben we bijvoorbeeld de prachtige Westfjorden bezocht! IJsland is een groot land en we ontdekken steeds weer iets nieuws!

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van IJsland

 

Reviews lezen over IJsland

Meer informatie over IJsland vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar IJsland. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Vind voordelige vluchten naar IJsland met Skyscanner

Kaart van IJsland

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.