Kaasmarkt, siroopwafel experience & vega hotspots

Vier de lente in Gouda! Met de nieuwe siroopwafel experience, historische kaasmarkt, nieuwe vega lunchadresjes en duurzaam shoppen voor vintage en de beste streekproducten. De stad die in 2020 750 jaar bestaat, heeft ontelbaar veel voor je in petto en smaakt na een bezoek altijd naar meer.

Beroemde koekjes

Het beroemde koekje uit Gouda met een wereldwijde fanbase heeft nu een eigen attractie: de Siroopwafel experience. Een geurige activiteit om je vingers bij af te likken, in de gloednieuwe Kamphuisen Siroopwafelfabriek. Je leert de fijne bakkneepjes van siroopwafelbakkers afkijken, mag zelf bakken en proeven van de wafel die al sinds 1810 volgens origineel Gouds recept wordt bereid. Op de Markt 69, dus hartje Gouda. Tickets zijn te koop via de site en bij de Kamphuisen siroopwafelwinkel.

 

 

Handjeklap door kaasboeren uit de polders, het kaaswegen in de monumentale Goudse Waag en vrolijke kaasmeisjes. Donderdag 5 april barst het Goudse kaasmarktseizoen 2018 los. Met wekelijks een historisch kaasspektakel en veel kaas om te proeven en te kopen. Perfect voor een historisch dagje Gouda. Combineer het met een blik op de 72 unieke gebrandschilderde ramen van de Sint-Janskerk en bijzondere exposities in Museum Gouda. Tot en met 17 juni ontdek je er de Goudse meesterschilder Pieter Pourbus en de stillevens van Henk Helmantel die 50 jaar kunstenaarschap in de kaasstad viert. De kaasmarkt is er tot en met 30 augustus, iedere donderdag van 10.00 tot 12.30 uur (behalve op 26 april en Hemelvaartsdag, 10 mei).

 

 

Met de Goudse kazen en Lunchcafé Curcuma stond Gouda al stevig op de vegetarische radar. Maar met de nieuwe lunchadresjes Miss Nice Banana food bar en Your Foodprint, is de historische stad helemaal een feest voor wie groen en vega op z’n bord wil. Naar Miss Nice Banana ga je voor vega, gluten- en sojavrij; uit de keuken komen warme soepen, smoothies en heerlijke wraps. Your Foodprint is winkel en lunchroom ineen voor een biologische, vega lunch en bio-koffies naast gezonde, plantaardige producten en vega kookboeken. Beide van jonge Goudse, vrouwelijke ondernemers.

Shoppen in Goudse straatjes: ambachtelijk uit de streek

Streekproducten, vintage winkels en originele boetieks. Shoppen is de kers op de taart tijdens een dagje Gouda. Helemaal met de Beleef de Goudse straatjes-route uit de gratis xplre Gouda-app. Mis vooral niet de allerlekkerste boerenkazen van ’t Kaaswinkeltje en het Gouds Kaashuis. Ook de Goudse Punselie, een stroopkoekje met karamel, mag er zijn. Deze koop je bij het Punselie-winkeltje aan de Spieringstraat. Drie andere, niet te versmaden shoptips: ambachtelijke chocolaterie Legendary Gouda, de merken met een verhaal van klein warenhuis HebikVia en Kersvers, conceptstore met fairtrade producten van 43 kleine ondernemers van Goudse makelij.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.