Puur natuur, puur genieten, puur alles: de zuidelijke Franse Alpen lanceren een frisse themacampagne

Voor een gezelschap geïnteresseerde persvertegenwoordigers onthulde de grote regio PACA (Provence-Alpes-Côte d’Azur) deze week in Amsterdam de nieuwe themacampagne voor zijn drie zuidelijke alpendepartementen: #PureAlpes. Voorzien van het logo: Alpes French South. De boodschap is even simpel als krachtig: niets is ontspannender dan eenvoudig en gezond genieten in een van de puurste delen van Europa, de zuidelijke Alpen.

Tijdens de bijeenkomst werd duidelijk dat het nog moeilijk kiezen is wat het pure karakter van de departementen Hautes-Alpes, Alpes-de-Haute-Provence en Alpes-Maritimes het beste verbeeldt. De schone lucht? Het heldere licht? De pure zon? De zuivere meren, de valleien, de natuurparken? De aardige mensen? De sensationeel woeste rivieren? Het rijke erfgoed? In de campagne #PureAlpes hebben ze allemaal hun plek.

Rijk gevuld zomerprogramma

Vooruitgeblikt werd alvast naar het zomerseizoen van 2018, met op de agenda onder meer een nieuwe wandelroute door de Haute-Provence, die kunst en natuur bij elkaar brengt: “Art en Chemin”.

Een groot evenement wordt in juli en augustus de viering van het tiende jaar dat Vaubans architectonische meesterwerken in Briançon en Montdauphin op de Werelderfgoedlijst van Unesco staan. Sommige forten kunnen dan worden bezocht op E-mountainbikes, onder begeleiding van een deskundige gids.

Fietsen en feesten

Mexicaanse muziek, een puur Frans geluid? Wel in de Ubaye-vallei: hiervandaan trokken in de 19e eeuw duizenden textielhandelaren naar Mexico, om daar hun – vaak zijden – stoffen te verkopen. Hun nazaten vieren ter herinnering aan dit avontuur van 12 tot 15 augustus een groots Mexicaans feest, compleet met mariachis in de straten.

 

 

En natuurlijk zijn de zuidelijke Alpen ook een walhalla voor de fietser, met ’s zomers steeds vaker de mogelijkheid om ongehinderd door auto’s beroemde Tour-de-France-cols te beklimmen zoals de Galibier en de Izoard. De data voor deze ‘autoloze fietsdagen’ worden binnenkort duidelijk via onder meerwww.hautes-alpes.net.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.