Nieuwe multi-skipas maakt skiën in Noord-Amerika voordeliger

Met de introductie van de IKON PASS voor seizoen 18/19 wordt skiën in Amerika en Canada een stuk interessanter. Deze skipas biedt straks toegang tot maar liefst 26 skigebieden en betekent vooral een belangrijk prijsvoordeel voor wintersporters die een skisafari willen doen in Noord-Amerika.

Skiresorts

De skiresorts die meedoen aan deze multi-skipas liggen verspreid over zowel Amerika als Canada en bevatten niet de minste namen, zoals Aspen in Colorado en Banff/Lake Louise in het Canadese Alberta. In de staat UTAH – de snelst bereikbare skibestemming per vliegtuig – kun je de skigebieden van Deer Valley, Alta en Snowbird met elkaar combineren. Bij een 10-daagse skisafari levert dat al snel een prijsvoordeel op van 70%. Bovendien zijn er speciale tarieven voor kinderen en teenagers.

 

 

De Ikon Pass is een seizoenspas ($899) en primair bedoeld voor Noord-Amerikanen. Er is echter ook een goedkopere variant die heel interessant is voor de Europese skiër, de Ikon Base Pass. ($599). Ook deze is het gehele seizoen te gebruiken, met uitzondering van 10 dagen (26 – 31 dec, 19-20 jan, 17-18 feb) en biedt ongelimiteerde toegang tot 10 skiresorts en maximaal 5 dagen skiën in 15 skigebieden. Ter vergelijking: een 5 daagse skipas voor Deer Valley kost dit seizoen $620, een 5 daagse skipas Aspen Snowmass $695. Dus zelfs met skiën in één gebied loont de skipas al de moeite. Deelnemende skiresorts in de IKON PASS.

Skigebieden in de Rocky Mountains

USA: Aspen Snowmass, Steamboat, Winterpark, Copper Mountain, Eldora, Big Sky, Jackson Hole, Deer Valley, Alta, Snowbird
Canada: SkiBig3: Banff, Lake Louise en Mt. Norquay

Skigebieden aan de westkust

USA: Mammoth, June Mountain, Big Bear, Squaw Valley
Canada: Revelstoke

Skigebieden aan de oostkust

USA: Stratton, Killington, Sugarbush, Snowshoe Mountain, Sunday River, Sugarloaf, Loon Mountain, Sunday River
Canada: Tremblant en Blue Mountain

 

 

De IKON PASS wordt in Nederland aangeboden door WintersportCanadaAmerika.nl. Deze specialist in wintersportreizen naar Noord-Amerika analyseerde dat 32% van zijn winterklanten deze winter een skisafari boekte. Met deze multi-skipas verwacht de reisorganisatie een verdere groei in skisafari’s voor volgend seizoen.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.