Kom wandelen in het Griekse Mistras

De zuidelijke Peloponnesos is een zeer afwisselend gebied om te wandelen met olijfboomgaarden en rotsachtige kustlijnen, groene heuvels vol bloemen en kiezelstrandjes, hooggebergte met dichte dennenwouden en besneeuwde toppen in de winter. Er liggen kleine ­verlaten dorpjes en Byzantijnse steden en sporen van Romeinen, Grieken, Ottomanen, Franken en Venetianen. De eeuwenoude overwoekerde ezelspaden worden er meer en meer in ere hersteld voor de wandelaar.

Mooie accommodaties

In de Peloponnesos bij de Taigetos gebergte en de kust van Mani en Monemvasia vindt men mooie gebieden voor gemaakte wandeltocht(en). Beste seizoen om te wandelen is vanaf eind april. Dan kan men de hogere Taygetos gebergte bezoeken en naar de Profítis Ilías wandelen. U kunt langs de hele kust van de Peloponnesos overnachten. Er zijn is voldoende accommodaties te vinden.

 

 

Vanaf Nederland kunt u rechtstreeks naar Kalamata vliegen. Vanuit Kalamata binnen een uur bent u al in Mani.
Wie slechts enkele uren of een dag wil wandelen op de Peloponnesos kan ook kiezen voor een van de vele kortere wandelroutes. Overal op de Peloponnesos zijn korte en rondwandelingen uitgezet. De kwaliteit van de routes en de markeringen is erg wisselend. Hierbij geven we u een aantal tips voor wandelgebieden op de Peloponnesos :

1. Mistrás

Is de Byzantijnse ruïnestad Mistras al indrukwekkend, de hellingen van het Taygetos. De hellingen daarboven zijn zeker ook indrukwekkend. Van hieruit lopen prachtige, gerestaureerde muilezelpaden de bergen in. Zo volg je een oude karavaanroute naar het leerlooiersdorp Anavriti of loop je langs twee kloosters naar Taygetos. Sinds kort kan je ook over een nieuw voetpad van de ruïnes van het antieke Sparta naar Mistras wandelen.

2. Mani

Hou je van een ruig en droog landschap vol verhalen over piraterij en bloedige vetes, loop dan boven Gerolimenas over smalle paden vol stekels en cactussen naar afgelegen dorpen vol woontorens. Een mooie tocht is ook de wandeling naar kaap Tenaro via de ‘ingang naar de onderwereld’ zoals de oude Grieken geloofden. Het mooiste wandelgebied met heel veel wandelmogelijkheden is in Noord Mani boven Stoupa en Kardamili. Prachtige tochten langs traditionele dorpen en door de indrukwekkende Viros-kloof, een 20 kilometer lang kloof die begint bij het mooie Vassiliki bos en vervolgt zijn weg naar beneden tot de zee bij Kardamili.

3. Monemvasia

In het meest oostelijke schiereiland van de Peloponessos kunt u wandelen richting Monemvasia. Op oude vanuit het authentieke dorp Velanidia, een kustwandeling naar het afgelegen klooster Agia Irini. Vanaf daar kunt u kiezen tussen verder wandelen naar kaap Malea of via een Venetiaanse handelsweg naar het middeleeuwse Monemvasia.
Monemvasia is gebouwd op een rotseiland bij de kust van Peloponnesos.

 

 

Voor meer informatie kunt u altijd een e-mail sturen naar visitgreece@visitgreecebenelux.nl of bellen naar 
020 6248786.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.