Word ploeggenoot van Bauke tijdens de Bauke Mollema Tocht 2018

Zaterdag 12 augustus vindt de 6e editie van de Bauke Mollema Tocht plaats. Deze zomerdag staat Mollema klaar voor een toertocht door zijn trainingsgebied in Groningen. Wielrenners kunnen één dag ploeggenoot zijn van een van Nederlands beste wegrenners.


De Bauke Mollema Tocht in het kort: fietsen met de profs, goede verzorging, uitstekend uitgepijlde routes over 65, 110 en 165 km en tussensprints met gave fietsprijzen. De inschrijving is nu geopend op de site.

Sfeervolle vismarkt

De sfeervolle Vismarkt in hartje Groningen met veel horeca is dit jaar de start- en finishlocatie en transformeert tot een waar wielerwalhalla. Nadat deelnemers zich daar hebben verwonderd aan de startlocatie, kan gekozen worden voor een rit van 65, 110 of 165 km op wegen die Mollema op zijn duimpje kent. De Groningse renner maakt hier ter voorbereiding van het wielseizoen heel veel kilometers.

 

 

De – door Mollema zelf bepaalde – routes gaan langs de prachtige natuurgebieden zoals het Nationaal Park Lauwersmeer en pittoreske wierdedorpen zoals Ezinge. Tijdens de routes is een tussensprint, waarbij deelnemers kunnen testen of zij de snelheid van Mollema kunnen evenaren. Dit kan op de kasseienstrook bij Zuidwolde. Ook is er uiteraard de ‘beklimming’ van de Mollema Bult en kunnen de deelnemers zich een kilometer lang uitleven door zo hard mogelijk te ‘mollemalen’.

Goede doel: Fiets voor een huis

Fiets voor een Huis is het goede doel voor de Bauke Mollema Tocht. Bij inschrijving kan een vrijwillige bijdrage gedaan worden om mensen in Bangladesh een dak boven het hoofd te bieden. Bauke is ambassadeur van deze stichting.

 

 

Deelnemers kunnen zich vanaf nu inschrijven voor de Bauke Mollema Tocht. Voorinschrijven is mogelijk t/m 30 juli of tot de deelnemerslimiet is behaald.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.