Duitsland blijft populair: achtste recordjaar op rij

Het Duitse incoming-toerisme boekt in 2017 voor de achtste keer op rij een recordresultaat. Van januari tot december registreerde het Statistische Bundesamt 83,9 miljoen internationale overnachtingen in accommodaties met minimaal tien bedden. Nederland blijft met 11,2 miljoen overnachtingen de belangrijkste herkomstmarkt voor het toerisme naar Duitsland. Deze cijfers maakt Duitsland vandaag tijdens de openingsdag van de ITB in Berlijn bekend.

Dynamisch

Met 3,1 miljoen overnachtingen meer dan in 2016 groeide het incoming toerisme vorig jaar met 3,6 procent. Petra Hedorfer, bestuursvoorzitter Deutsche Zentrale für Tourismus (DZT), legt uit: “Het Duitse incoming-toerisme ontwikkelde zich gedurende het hele jaar 2017 buitengewoon dynamisch. We kunnen 2017 afsluiten met een groei die bijna drie keer groter is dan in 2016. De basis voor deze uitstekende balans wordt gevormd door positieve economische cijfers, politieke stabiliteit in belangrijke markten en de uitstekende positionering van vakantieland Duitsland als merk ten opzichte van de internationale concurrentie. Daarbij doen we het als vakantiebestemming goed bij toeristen uit alle windstreken.”

 

 

Vakanties vormen de grote motor achter de groei van het Duitse incoming-toerisme. Volgens de voorlopige resultaten voor 2017 van IPK International steeg het aantal lange vakanties naar Duitsland met vijf procent en het aantal korte vakanties met acht procent. Binnen het segment vakantiereizen springt vooral het stedentoerisme eruit met een stijging van 15 procent. Onlineboekingen worden met een stijging van vijf procent steeds belangrijker vergeleken met boekingen bij reisbureaus.

Top 3: Nederland, Zwitserland en Verenigd Koninkrijk

Europa blijft de grootste markt voor het Duitse incoming-toerisme – bijna driekwart van de overnachtingen wordt vanaf hetzelfde continent geboekt. Met 11,2 miljoen overnachtingen is Nederland veruit de grootste markt voor het toerisme naar Duitsland, gevolgd door Zwitserland met 6,7 miljoen overnachtingen en het Verenigd Koninkrijk met 5,6 miljoen overnachtingen.

Dichtbij Duitsland: actieve én culinaire vakanties

Na een succesvolle wintercampagne in een uitstekend winterseizoen, kunnen reislustige Nederlanders zich verheugen op een veelzijdig voorjaar in Duitsland. Speciaal voor de Nederlandse markt lanceert het Duits Verkeersbureau in Amsterdam een microsite met inspiratie voor stedentrips, shoppen en wellnessreizen. Wat de bestemmingen gemeen hebben, is dat ze allemaal gemakkelijk en binnen 4 uur bereikbaar zijn per auto, trein of vliegtuig. Op social media loopt deze campagne onder #duitslanddichtbij.

 

 

Na een succesvolle aftrap van de #duitslandactief campagne in 2017 is het Duits Verkeersbureau op zoek naar nieuwe fiets- en wandelambassadeurs. Gewapend met een videocamera bezoeken actieve vakantiegangers deze zomer de meest uiteenlopende regio’s in Duitsland. De inspirerende video’s zijn te zien via germanytourism op YouTube. In het rijtje reisbestemmingen voor fijnproevers mag Duitsland in 2018 beslist niet ontbreken! Met 11 driesterrenrestaurants komt Duitsland binnen Europa op de tweede plaats van de culinaire topbestemmingen, na Frankrijk. Ook de smakelijke traditionele Duitse keuken – met zijn grote regionale verschillen – komt binnen de centrale marketingcampagne ‘Enjoy German Food’ uitgebreid aan bod.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.