Koefnoen en Rijksmuseum maken webserie High Society

Voor de nieuwe tentoonstelling High Society die donderdag 8 maart opent, hebben de makers van het satirisch programma Koefnoen en het Rijksmuseum een vierdelige webserie gemaakt. Elke week gaat een aflevering via de social media kanalen van het Rijksmuseum in première met Owen Schumacher, Paul Groot, Jeremy Baker, Eva Crutzen en Jort Kelder in de hoofdrol.

De acteurs brengen de levensgrote portretten uit de tentoonstelling tot leven. De jet set van weleer ontmoet elkaar op een glamourfeest en roddelt er lustig op los. Het is voor het eerst dat een Nederlands museum een komische serie maakt.

Verwerving

High Society viert de verwerving van Rembrandts spectaculaire huwelijksportretten van Marten Soolmans en Oopjen Coppit die Nederland en Frankrijk in 2016 samen kochten. De pas gerestaureerde Marten en Oopjen stralen te midden van bijna veertig machtige vorsten, excentrieke aristocraten en puissant rijke burgers, die zich in vol ornaat lieten schilderen door de beste kunstenaars van hun tijd.

 

 

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.