Nieuwe campagne om reizigers te inspireren tot een bezoek aan Groot-Brittannië

VisitBritain, het Britse nationale verkeersbureau, lanceert een nieuwe campagne in Nederland om reizigers te inspireren tot een bezoek aan Groot-Brittannië.

Online

De marketingcampagne ‘Ik Reis Voor…’, die vandaag van start op Facebook en Instagram, maakt gebruik van korte films en verhalen om onbekende plekken en bijzondere ervaringen samen met wereldberoemde Britse attracties en bezienswaardigheden in de kijker te zetten. De korte films en foto’s moeten toeristen uit Nederland motiveren om te reizen voor ervaringen die ze alleen in Groot-Brittannië kunnen vinden, en die hen inspireren om nu een reis te boeken.

VisitBritain Manager Centraal Europa, Holger Lenz zegt:

Onze nieuwe campagne bouwt voort op de sterke groei van het aantal Nederlandse bezoekers door te laten zien dat Groot-Brittannië een bestemming is die barst van leuke activiteiten, nieuwe avonturen en wonderbaarlijk onverwachte ervaringen die je het hele jaar kunt ontdekken.

“Van de inspirerende moderne cultuur en levende geschiedenis tot onze bruisende hippe steden. En van spannende, actieve avonturen in het afwisselende landschap tot complete ontspanning in de prachtige natuurgebieden, ‘Ik Reis Voor…’ wil Nederlandse bezoekers inspireren om direct een reis te boeken.”

 

 

VisitBritain werkt samen met commerciële en content partners om het bereik in Nederland te vergroten en de inspiratie in boekingen om te zetten. In samenwerking met National Geographic maakte VisitBritain een zesdelige videoserie over bestemmingen door heel Groot-Brittannië. Deze video’s, vanaf vandaag op sociale media te zien, tonen enkele van de onverwachte ervaringen die uniek zijn voor Groot-Brittannië. Van kajakken over rivier de Stour aan de Engelse zuidkust tot het ontdekken van de verborgen tropische kassen in Londen en van sterrenkijken vanuit het Dark Sky Observatory in de Scottish Borders tot aan kamperen in het Brecon Beacons Nationale Park in Wales.

 

 

De meest recente cijfers laten een sterke groei in het aantal Nederlandse bezoeken en uitgaven zien. Een recordaantal van 1,7 miljoen Nederlanders bezocht het Verenigd Koninkrijk in de periode januari tot september 2017, een stijging van 7% in vergelijking met dezelfde periode het jaar ervoor. Bezoekers uit Nederland gaven in deze periode £ 604 miljoen uit in Groot-Brittannië, een stijging van 12% ten opzichte van dezelfde periode in 2016.

VisitBritain’s ‘Ik Reis Voor …’campagne maakt onderdeel uit van de wereldwijde GREAT Britain-campagne van de Britse overheid, die laat zien wat het land te bieden heeft als bestemming om te bezoeken, te studeren en zaken te doen.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.