Verken de nieuwe Oranjefietsroute op de Fiets & Wandelbeurs

Met nog een paar dagen te gaan tot aan de Fiets- en Wandelbeurs delen we graag tips voor een actieve trip van 1, 2, 3 of 4 dagen. Duitsland is en blijft tenslotte de ideale bestemming om er een paar dagen tussenuit te gaan. In deze korte tijd kun je zelfs in het land van de langeafstandsroutes je actieve ei kwijt. Kies gewoon voor 1 of 2 etappes van onze meerdaagse klassiekers. Komt de rest wel op een volgend tripje.

Oranjefietsroute

Voor deze fietstocht hoef je niet eens de grens over! Aan de start dan, want de nieuwste etappe van de Oranjeroute, die in juni wordt geopend, begint in Apeldoorn om via Kleve bij Moers in Duitsland te eindigen. De Oranjeroute die precies 20 jaar bestaat, volgt de Duitse roots van de Nederlandse royals met een mix van geschiedenis, cultuur en natuur. Al toerend spiek je op de nieuwe mobiele website om alles over de koninklijke highlights te weten te komen.

 

 

Wandelen

Voor minder doorgewinterde wandelaars zijn er in Duitsland veel behapbare wandelroutes die geenszins onderdoen voor hun kilometerslange tegenhangers. Sinds kort kunnen ook wandeltochten vanaf 4 km het predicaat ‘Kwaliteitsroute’ verdienen. Deze aanduiding is er voor routes die zowel afwisselend, goed bereikbaar én perfect bewegwijzerd zijn, zoals de 9,3 km lange ‘Weg der Aussichten’ in de zuidelijke Pfalz, die eindigt bij een gezellige Weinstube.

 

 

De Elberadweg neemt met zijn 1270 km lengte minstens 2 weken in beslag, de Weser – en Ruhrradweg (resp. 515 en 230 km) red je ook niet 3 dagen. Maar kennismaken met deze drie officieel tot de mooiste van Duitsland verkozen fietsroutes kan ook door voor een of twee mooie etappes te kiezen. Bonuspunten voor de Weserradweg, want een handige lijndienst tussen Bad Karlshafen en Bremen brengt je per boot over de gelijknamige rivier naar je beginpunt terug. Wat voor fietsen geldt, gaat natuurlijk ook voor wandelen op. Speciaal voor senioren, gezinnen en idereen die lekker wil wandelen op de kortere dagen tijdens het winterseizoen, knipte de Eifel de 313 km lange Eifelsteig op in nieuwe, compacte etappes. Zo wandel je van Vogelsang naar Blankenheim in 4 afstanden van gemiddeld 12,5 km per dag voor een perfecte indruk van al het natuurschoon dat de regio te bieden heeft.

 

Koop je kaarten voor de Fiets & Wandelbeurs met korting

De Fiets & Wandelbeurs is 2, 3 en 4 maart 2018 in de Jaarbeurs in Utrecht. Dit jaar kun je dus ook op vrijdagmiddag fietsplezier beleven op de beurs. Themaland van deze editie is outdoorwalhalla Zwitserland. Van routes tot bestemmingen, en van outdoormateriaal tot lezingen: het is er allemaal te vinden en te beleven. Ontdek het laatste nieuws op Fietsrondje.nl. Koop nu je entreekaartje met €2,50 korting en sla de wachtrijen voor de kassa over.

Comments are closed.