Zwitserland themaland Bike MOTION Benelux, E-bike Xperience en Fiets & Wandelbeurs

Outdoorwalhalla Zwitserland staat in 2018 volop in de schijnwerpers. Van 2 tot en met 4 maart is Zwitserland namelijk het themaland van zowel Bike MOTION Benelux als E-bike Xperience en Fiets en Wandelbeurs. Deze drie events vinden dan gelijktijdig plaats in de Jaarbeurs in Utrecht.

Prachtige mogelijkheid

Voor bloedgroepen fietsers, wandelaars en outdoorliefhebbers vormt deze combinatie een prachtige mogelijkheid kennis te maken met dit Alpenland. De setting is dit keer uniek. Bike MOTION Benelux – de beurs voor de sportieve fietser verhuist naar het vroege voorjaar om de start van het wielerseizoen te kunnen aftrappen en nog beter aan te sluiten bij de consumentendoelgroep. Hierdoor vindt Bike MOTION nu in hetzelfde weekend plaats als Fiets en Wandelbeurs en E-bike Xperience. Het resultaat: maar liefst negen grote hallen van het Jaarbeurscomplex staan volledig in het teken van fietsen, wandelen en outdoor! Met een toegangskaart voor Bike MOTION Benelux, kunnen bezoekers gratis de andere twee events bezoeken.

 

 

Zwitserland past als themaland perfect bij sportieve fietsers, recreatieve fietsers en wandelaars. Geen massatoerisme, maar des te meer ongerept natuurschoon. Niet alleen trekt het land al ruim 100 jaar outdoorliefhebbers aan vanwege de bergen, meren, gletsjers en bossen, ook heeft het in de afgelopen decennia een fiets- en wandelinfrastructuur ontwikkeld waar weinig andere landen aan kunnen tippen.

 

 

Voor racefietsers, mountainbikers en recreatieve wandelaars en fietsers zijn routenetwerken uitgezet op lokaal, regionaal en nationaal niveau. Zwitserland telt meer dan 65.000 kilometer aan uitstekend bewegwijzerde wandelpaden en ruim 12.000 kilometer aan gemarkeerde fietsroutes. Bovendien zijn de opstappunten van die routes makkelijk bereikbaar met bus, trein of boot, die met de spreekwoordelijke Zwitserse stiptheid vertrekken en arriveren. De e-bike en e-mountainbike bieden daarnaast minder getrainde fietsers de mogelijkheid het natuurschoon van de Alpen te ontdekken. Ook zijn er tal van accommodaties die zich richten op de actieve vakantieganger. Meer dan 70 hotels zijn in het bijzonder geschikt voor fietsers en maken deel uit van de ‘Swiss Bike Hotels’.

Zwitserland

Rode draad

Tijdens Bike MOTION Benelux, E-bike Xperience en de Fiets en Wandelbeurs proeft men de Zwitserse sfeer in elke Jaarbeurshal. Terrassen met Zwitserse specialiteiten, lezingen over fietsen en wandelen in Zwitserland, alpenhoornblazers of fietsen testen tegen een Zwitsers decor. Wanneer bezoekers de ‘Grand Tour of Switzerland’ volgen – over de drie beurzen – zullen ze keer op keer verrast worden door de veelzijdigheid van Zwitserland. Door mee te doen met uiteenlopende activiteiten kunnen bezoekers bovendien mooie prijzen winnen.

Voor meer informatie over de fiets- en wandelmogelijkheden in Zwitserland: verkeersbureaus.info/europa/zwitserland Of neem alvast een kijkje op:
www.fietsenwandelbeurs.nl

De Fiets en Wandelbeurs is de grootste beurs in Europa voor fietsers en wandelaars. In 2018 vindt deze plaats in Flanders Expo in Gent (10 en 11 februari) en Jaarbeurs Utrecht (2, 3 en 4 maart).

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.