Nederlandse wintersporter fitter dan Britten en Duitsers

Veel Nederlanders vertrekken deze krokusvakantie weer richting de sneeuw voor een week wintersport. Tijdens deze vakantie staat niet alleen veel en actief bewegen, maar ook lekker eten en après-skiën centraal.

Een kilo zwaarder thuiskomen na alle fondue, glühwein, schnapps en schnitzel, is dan ook niet ondenkbaar. Online skiverhuur alpinresorts.com keek hoe het gesteld is met het gemiddelde BMI van Europese wintersporters*. Ook zochten ze uit* hoelang men moet skiën om alle calorieën in typische wintersportdranken en -gerechten te verbranden en zo die overtollige wintersportkilo’s te voorkomen.

Nederlandse wintersporters gezonde middenmoot

Het gemiddelde BMI van de Nederlandse wintersporter ligt momenteel op 23,4, precies tussen de richtlijnen van 20 en 25 voor een gezond gewicht. Hiermee zijn Nederlanders over het algemeen fitter dan de Britten (24,2) en Duitsers (23,8). Belgen en Fransen hebben gemiddeld een lager BMI van respectievelijk 23,2 en 20,3. Om Nederlandse wintersporters een handje te helpen om op gezond gewicht te blijven, zet alpinresorts.com de grootste caloriebommen en de gemiddelde ski-duur om deze te verbranden op een rijtje.

 

 

Na portie kaasfondue of raclette minimaal 2,5 uur skiën

In de Zwitserse en Franse Alpen draait het allemaal om gesmolten kaas. Gerechten als kaasfondue en raclette staan bekend als zeer calorierijk. De combinatie van kaas, wijn, stokbrood en eventueel spek, zorgen ervoor dat de gemiddelde portie fondue 1200 calorieën bevat en raclette zelfs 1500. Om dit eraf te sporten, moet men gemiddeld 2,5 tot 3 uur skiën.

 

 

Vakantiegangers die op de weegschaal de resultaten van de vele afdalingen willen zien, kunnen het bord schnitzel met friet in Oostenrijk ook beter laten staan. Gemiddeld bevat een eenpersoonsportie 900 calorieën. Om dit weer te verbranden, moet men minimaal 2 uur skiën.

Hoe zit het met drank?

In drankjes tijdens de après-ski zitten veel calorieën verstopt die alle sportiviteit in één middag ongedaan kunnen maken. Zo telt een pul bier 189 calorieën en een glas glühwein 260 calorieën. Om één portie van deze typische wintersportdranken weer te verbranden, moet men respectievelijk 23 en 32 minuten skiën. Niet alleen alcoholische versnaperingen zijn verraderlijk. Zo bevat warme chocolademelk met slagroom 320 calorieën en een kop cappuccino rond de 100. Dit staat gelijk aan 12 tot maar liefst 39 minuten skiën.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.