Deense restaurants bekroond met 30 Michelinsterren

Op maandagavond 19 februari jl. hebben 25 Deense restaurants tijdens de ‘Michelin Nordic Guide 2018’ editie door de keurmeesters van de gerenommeerde Franse restaurantgids een recordaantal van 30 Michelinsterren toegekend gekregen.

New Nordic Cuisine

Bijna vijftien jaar na de introductie van de ‘New Nordic Cuisine’ toont Denemarken, met de erkenning van dit hoge aantal Michelinsterren, haar uitzonderlijke positie als culinaire bestemming nog steeds waar te kunnen maken. Geranium in Kopenhagen, onder leiding van sterrenchef Rasmus Kofoed, heeft als enige Deense restaurant zijn drie Michelinsterren ook dit jaar weten te behouden.

 

 

Restaurant Kadeau in Kopenhagen mocht voor de eerste keer een tweede ster in ontvangst nemen. Restaurant AOC, eveneens gelegen in de Deense hoofdstad, en Henne Kirkeby Kro aan de westkust van Jutland behielden net als vorig jaar hun tweede ster. Nieuwkomers op de lijst met elk hun eerste Michelinster zijn restaurants Me|Mu in Vejle en Jordnær in Gentofte.

 

 

In totaal telt Kopenhagen elf restaurants met één Michelinster: Relæ, Kong Hans Kælder, CLOU, Era Ora, Kokkeriet, Marchal, STUD!O in The Standard, 108, Jordnær, Formel B en Kiin Kiin. De voormalige Michelinsterhouder Den Røde Cottage in Klampenborg heeft deze helaas niet kunnen behouden.

In Aarhus, de tweede stad van Denemarken, tellen vier restaurants net als vorig jaar één Michelinster: Frederikshøj, Substans, Gastronomé and Domestic.

Buiten de grote Deense steden zijn er nog vijf andere Michelin sterrenrestaurants verspreid over Denemarken: Kadeau op zonne-eiland Bornholm, Ti Trin Ned in Fredericia aan de oostkust van Jutland en Hotel Frederiksminde in Præstø, Slotskøkkenet Dragsholm en Søllerød Kro, allen gelegen op Seeland. Restaurant KOKS, gelegen op de Faroer eilanden, heeft voor het tweede jaar een Michelinster in ontvangst mogen nemen.

Naast de prestigieuze Michelinsterren, zijn ook nog twee nieuwe restaurants in Kopenhagen bekroond met een Bib Gourmand: PMY en Musling Bistro. De Bib Gourmand vertegenwoordigd een prijscategorie voor betaalbare restaurants die met hun goede prijs-kwaliteitverhouding uitstekende maaltijden serveren.

Opening vernieuwde Noma

Noma, tot vier keer toe verkozen als het beste restaurant ter wereld volgens het Britse Restaurant Magazine, heeft de afgelopen twee edities niet aan de erelijst mee kunnen doen. Voor de volgende editie van de ‘Michelin Nordic Guide’ krijgen chef-kok René Redzepi en zijn team opnieuw de kans om een Michelinster te veroveren. Het restaurant opende haar deuren op 15 februari 2018 op een nieuwe locatie, een voormalige scheepswerf in de haven van Kopenhagen. Het restaurant dat de ‘New Nordic Cuisine’ op de culinaire wereldkaart heeft gezet zal zich met seizoensgebonden menu’s richten op lokale en natuurlijke producten. Het eerste seizoen staat in het teken van Scandinavische zeevruchten.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.