Reis als een local—Ambassadeurs van over de hele wereld geven inside-reistips en weerleggen veelvoorkomende clichés

Online reisorganisatie TravelBird presenteert een nieuw overzicht van insider reistips van Ambassadeurs, werkende op Ambassades over de hele wereld. Hierin staan antwoorden van 15 ambassadeurs, uit onder andere Italië, Kroatië en Dominicaanse Republiek, die de volgende twee vragen beantwoorden: ‘Als een persoon voor 48 uur in uw land is, wat zou die persoon dan moeten doen?’ en ‘Wat zijn veelvoorkomende, onjuiste clichés over het land en de bevolking?’.

De oude haven van Dubrovnik

De oude haven van Dubrovnik

De antwoorden geven unieke inzichten om een land als een echte local te ontdekken. Zo geeft Mr. Giorgio Novello, werkende voor de Italiaanse ambassade in Oslo, geweldige tips voor het verkennen van de regio’s rondom Venetië, Florence en Rome. En zal je op advies Mr. Aníbal de Castro een onvergetelijke reis naar de Dominicaanse Republiek beleven met veel stad, strand, cultuur en lokale gerechten. Mevr. Elizabeth Ellison-Kramer, werkende voor de Oostenrijkse ambassade in Boedapest, wil ons graag op het hart drukken dat toch niet alle Oostenrijkers Dirndls of Lederhosen dragen, altijd skiën en The Sound of Music kijken.


Ze besloten om ambassades te contacteren voor hun advies, want, als vertegenwoordigers en promotors van hun land, hebben ambassadeurs een unieke positie om deskundig advies te bieden over alles wat hun land te bieden heeft.

 

 

Het project begon door contact op te nemen met ambassades in meer dan 50 landen over de hele wereld. We vroegen ambassadeurs om twee eenvoudige, maar onthullende vragen over hun thuisland te beantwoorden. Hun antwoorden bieden culturele inzichten en unieke inside-tips over hoe je hun land kan ervaren zoals de lokale bevolking dit doet. De vragen waren als volgt:

  • Als een persoon uw land voor 48 uur bezoekt, waar zou die persoon dan naartoe moeten gaan? Wat zou die persoon moeten zien? Wat zou die persoon moeten eten?
  • Bestaat er een veelvoorkomend cliché over de mensen in uw land waarvan u denkt dat het niet representatief of onwaar is?

“Als het gaat om reisadvies, is er een hele zee aan informatie beschikbaar, vooral van medereizigers en experts uit de branche. Om echt van een authentieke reiservaring te genieten, zoeken reizigers tegenwoordig inside-tips en advies van die mensen die de bestemming het beste kennen – lokale inwoners.” zegt Fiona Vanderbroeck, Chief Traveller Officer bij TravelBird. “Van het eten van een Parrillada Chapina in Antigua Guatemala tot zwemmen in het Sørenga zeewaterzwembad van Oslo, deze zeldzame inzichten van internationale ambassadeurs bieden reizigers echt een uniek perspectief op hun gekozen bestemming. Wij staan te popelen om deze aanbevelingen met reizigers te kunnen delen, die hen uitnodigen om dingen op een geheel nieuwe manier te bekijken.”

 

 

Hieronder staat een voorbeeld van enkele van de antwoorden die TravelBird kreeg van ambassadeurs van over de hele wereld, die voor duidelijkheid zijn genormaliseerd. Voor de volledige lijst van citaten kunt u bij TravelBird terecht op: travelbird.be/reis-als-een-local.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.