Inspiratie opdoen voor je actieve vakantie in Nedersaksen op de Fiets en Wandelbeurs

Steeds meer wandelaars en fietsers ontdekken de mogelijkheden voor een actieve vakantie in Nedersaksen. De uitgestrekte deelstaat, die direct grenst aan onze oostelijke provincies en zich uitstrekt tot aan de Harz en het Weserbergland, biedt veelzijdige mogelijkheden voor de actieve vakantieganger: van wandelingen door het stille boerenland op de 24 NORDPFADE in het district Rotenburg (Wümme) tot fietstochten langs rivieren zoals de Weser en de Ems.

Nieuw voor wandelliefhebbers: 24 NORDPFADE

Wandelen in een landschap dat meestal zo plat is als een dubbeltje, maar zeker niet saai. Dat kan op de NORDPFADE, 24 wandelroutes in de Landkreis Rotenburg (Wümme), het boerenland tussen Bremen, Hamburg en Hannover. De rondwandelingen zijn tussen de 6 en 32 km lang en voeren door mooie bossen, geheimzinnige veengebieden en uitgestrekte heidelandschappen, idyllische boerendorpjes en plaatsjes waar de tijd lijkt stil te staan. Oude tradities en gewoontes worden in ere gehouden en het culturele erfgoed, zoals molens en hunebedden, met veel liefde onderhouden. Hier kun je urenlang wandelen zonder iemand tegen te komen. Net verschenen: de Nederlandstalige flyer met de 24 NORDPFADE en alle campings en camperplaatsen.

Heide, wollegras en ahorn

Een andere streek die uitblinkt in gemakkelijke wandelingen is de Lüneburger Heide. Het glooiende landschap is niet alleen in augustus en september als de heide bloeit de moeite waard. Ook als het wollegras ‘in bloei staat’ straalt het landschap iets puurs en ongerepts uit. Liefhebbers van fraaie uitzichten hoeven niet ver te reizen. Op een uurtje rijden van Enschede ligt het Natur- und Geopark TERRA.vita in het Osnabrücker Land. Vanaf de uitkijkpunten op de Ahornweg heb je een heerlijk uitzicht over de omgeving. In de kuuroorden onderweg kun je kennismaken met de heilzame werking van zout. De DiVa-Walk is een kennismaking met de geschiedenis van de regio. ‘Di’ staat voor de dinosaurussen die hier ooit rondwandelden en ‘Va’ voor de Romeinse legioenen van Varus, die hier in de gelijknamige veldslag in 9 n.Chr. door de Germanen in de pan werden gehakt.

Nog meer kwaliteitsfietspaden

De Duitse ‘Gründlichkeit’ komt ook tot uitdrukking in de keurmerken voor wandel- en fietsroutes. In de Wesermarsch, de streek links van de rivier de Weser, heeft men hard gewerkt om het keurmerk ‘ADFC-RadReise-Region Wesermarsch’ te krijgen. De ADFC (Duitse fietsersbond) heeft dit keurmerk verleend voor de uitstekende kwaliteit van het 840 km lange netwerk van fietspaden. Naast dagtochten kunnen ook meerdaagse tochten op bijvoorbeeld de Weser-Radweg of de Nordseeküsten-Radweg worden gemaakt. Op veel plaatsen kunnen e-bikes worden gehuurd. Heb je je eigen e-bike mee, dan zijn er veel laadpunten onderweg.

 

 

Over kwaliteit gesproken. De populaire Weser-Radweg heeft van de ADFC 4 sterren gekregen. Fietsroutes langs rivieren zijn sowieso bijzonder populair in Nedersaksen. Direct over de grens trekken bijvoorbeeld de routes langs Ems en Vechte veel fietsers. Ook langs smallere riviertjes zoals Leine en Aller liggen mooie fietspaden.

 

 

Kom langs op de Fiets- en Wandelbeurs, die van 2 t/m 4 maart plaatsvindt in de Jaarbeurs in Utrecht, en haal de overzichtelijke Nederlandstalige wandel- en fietskaarten van Nedersaksen. Bij onze stand (hal 3, D.53) is ook de nieuwe flyer met de 24 NORDPFADE verkrijgbaar.

Meer informatie: www.vakantieland-nedersaksen.nl/ en www.nordpfade.nl.

subtitel

 

Koop je kaarten voor de Fiets & Wandelbeurs met korting

De Fiets & Wandelbeurs is 2, 3 en 4 maart 2018 in de Jaarbeurs in Utrecht. Dit jaar kun je dus ook op vrijdagmiddag fietsplezier beleven op de beurs. Themaland van deze editie is outdoorwalhalla Zwitserland. Van routes tot bestemmingen, en van outdoormateriaal tot lezingen: het is er allemaal te vinden en te beleven. Ontdek het laatste nieuws op Fietsrondje.nl. Koop nu je entreekaartje met €2,50 korting en sla de wachtrijen voor de kassa over.

Comments are closed.