5 bijzondere uitstapjes tijdens de meivakantie in Nedersaksen

Nog geen plannen voor de meivakantie? Ga eens de grens over, naar Nedersaksen. Daar is van alles te doen voor het hele gezin: activiteiten zijn er van de kust tot in het Harzgebergte, en gaan van ridderspelen tot de viering van de ‘Walpurgisnacht’.

internationales-drachenfest-norddeich-inktvis

Internationaal vliegerfestival in Norddeich

Van 5 tot en met 8 mei 2016 is er aan de hemel boven Norddeich een kleurrijk schouwspel te bewonderen. Op het internationale vliegerfestival zijn er spectaculaire shows met zelfgebouwde ‘vliegende objecten’ in alle kleuren, soorten en maten. Voor sommige modellen wordt wel 100 meter stof en kilometers touw gebruikt. Overdag is er een uitgebreid programma voor groot en klein. Bij het invallen van de duisternis start het hoogtepunt: een spectaculaire nachtelijke show met verlichte vliegers en indrukwekkende effecten.

internationales-drachenfest-norddeich-wind

internationales-drachenfest-norddeich-vliegers

Laserparcours in vakantiepark Schloss Dankern

Vakantiepark Schloss Dankern in het Emsland heeft dit jaar een nieuwe, unieke attractie: het langste laserlabyrint ter wereld! In het laserparcours moet je snel en behendig de laserstralen proberen te ontwijken, en dat ook nog onder tijdsdruk. Er zijn verschillende moeilijkheidsgraden, van weinig naar veel laserstralen.

schloss-dankern

 

 

Ridderspelen in Bad Bentheim

Ga terug in de tijd en beleef de middeleeuwen tijdens de feestelijke ridderspelen in Bad Bentheim, van 5 tot en met 8 mei. Boeiende toneelvoorstellingen, bijzonder handwerk, bijl- of speerwerpen, een middeleeuwse markt, groepen narren die hun spectaculaire jongleerkunsten en acrobatische toeren in de lucht vertonen en natuurlijk lekker eten staan de vakantievierder te wachten.

 

ZIE OOK: Culturele zomer in 9 steden van Nedersaksen

 

Tentoonstelling LEGO-Tijdreis in het Paläon in Wolfsburg

In het Paläon, het onderzoeks- en belevingscentrum in Wolfsburg, wordt tot eind oktober met deze speelgoedklassieker geschiedenis geschreven! Bij deze grote LEGO-Tijdreis laten acht diorama’s de geschiedenis van de mensheid zien: er wordt gestart bij het paleolithicum en vervolgens passeren het oude Egypte, China en zijn terracotta-leger, de Romeinen en de Germanen, de middeleeuwen, de ontdekking van de Nieuwe Wereld en ook de recente geschiedenis de revue. Bezoekers kunnen natuurlijk ook zelf aan de slag met LEGO-stenen in alle formaten.

SONY DSC

SONY DSC

Walpurgis Bad Harzburg en Goslar

Wie van griezelen houdt, gaat naar de Walpurgisnacht op 30 april. Op meer dan 20 plaatsen in het Harzgebergte vieren duistere machten een traditioneel lentefeest, dat zijn oorsprong vindt in de voorchristelijke tradities. Al duizend jaar geleden begroetten de ‘oerbewoners’ van de Harz de lente door offers te brengen aan Wodan, de oppergod van de Germanen. De Harz staat dan ook helemaal in het teken van enge heksen, duivelachtige wezens en talloze vreugdevuren. Een feestelijk programma met narren, geesten en heksen laten de gasten even in een andere wereld vertoeven. En wil je niet op je heksenbezem terugvliegen naar de Brocken, de hoogste berg in de Harz, dan neem je gewoon de Brockenbahn, een treintje dat onder heksengeschreeuw en duivelsgehuil de berg op klimt.

harzer-tourismusverband-heks

harzer-tourismusverband-heks-vuur

Meer informatie

Dit en nog veel meer leuke evenementen zijn te vinden op www.reiseland-niedersachsen.de/events-veranstaltungen

 

 

Comments are closed.